ANTISRPSTVO U CG PREŠLO SVE GRANICE: Traže rušenje spomenika SERDARA JANKA VUKOTIĆA U MOJKOVCU!

16:11

Crna Gora 0

Član GI 21. maj i analitičar, Ljubo Filipović, objavio je na svom fejsbuk profilu skandaloznu tvrdnju “Zašto Vukotića još uvijek smatramo herojem i što ne srušimo onaj nakaradni predimenzionirani spomenik u Mojkovcu?“, pišu crnogorski mediji.

ANTISRPSTVO U CG PREŠLO SVE GRANICE: Traže rušenje spomenika SERDARA JANKA VUKOTIĆA U MOJKOVCU!
Printscreen/Youtube

Naime, on je imao želju da polemiše, kako i sam kaže, te je napisao da “ako Krstu Zrnovome treba zaboraviti zasluge za 1919. zbog 1941. onda isto treba uraditi i za Janka Vukotića“.

On je poistovetio saradnju sa okupatorima od strane Krsta Zrnovog i serdara Janka Vukotića.

Ali, naravno, našao je opravdanje za Krsta Zrnovog, te je dodao da on može da se odbrani, jer je sa okupatorima “obnavljao“ Crnu Goru, a Vukotić, kako kaže analitičar Filipović “ugasio“.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Podsećanja radi, Janko Vukotić bio je divizijar (1914), predsednik vlade, vojni ministar (1905, 1913) i načelnik štaba Vrhovne komande (1913) Kraljevine Crne Gore, general-ađutant kralja Nikole i armijski general (1926), član Vojnog saveta i ađutant kralja Aleksandra Karađorđevića u vojsci Kraljevine Srba Hrvata i Slovenaca.

Punu vojnu afirmaciju dostigao je u balkanskim ratovima.

Veliki uspeh Janko Vukotić postigao je u toku povlačenja srpske vojske preko Crne Gore i Albanije. Tada je Sandžačka vojska u sadejstvu sa snagama Prve srpske armije uspela da održi 500 kilometara dugačak front i u natčovečanskoj borbi kod Mojkovca zaustavi i odbaci neprijateljsku ofanzivu.

Printscreen/Youtube
 

Antisrpstvo u Crnoj Gori je poslednjih godina u ogromnom rastu i vrlo je rasprostranjeno, međutim, kazati za velikog Serdara Janka Vukotića da je ugasio Crnu Goru i da mu treba srušiti spomenik je kap koja je prelila punu čašu animoziteta prema srpstvu i predstavlja pravo stanje svesti ljudi koji samo deklerativno vole Crnu Goru, a čine sve da njenu slavnu istoriju ponište i da brojanje počnu od 1945. godine pa do sada.

Čini se da je jedini greh Serdara Vukotića taj što je bio Srbin, što to nikada nije krio i što je svoj život dao srpstvu, a sitne duše koje pozivaju na kulturno ubistvo Crne Gore nisu ni dostojni da pomenu ime Janko Vukotić.

Komentari(0)

Loading