"KOMITSKO" ŠENLUČENJE U NIKŠIĆU: Pucali iz PIŠTOLJA u sred bašte kafića, ponešeni pesmom USTAŠE TOMPSONA

16:11

Crna Gora 0

Dan državnosti 13. jul ove godine protekao je uz suzavce u Nikšiću gde je došlo do susreta između dve grupe, jedne koja je nosila državne i zelene zastave, i druga koja je nosila trobojke.

"KOMITSKO" ŠENLUČENJE U NIKŠIĆU: Pucali iz PIŠTOLJA u sred bašte kafića, ponešeni pesmom USTAŠE TOMPSONA
Printscreen

Ipak, samo se jedna strana medijski satanizovala od strane pojedinih koncerna, i tako smo dobili mirne slavljenike sa jedne strane i provokatorske Srbe sa druge koji su pokvarili Dan državnosti, iako imaju potpuno pravo da slave sa trobojkama Kraljevine Crne Gore, što je i istorijski utemeljeno.

Da se vratimo na „mirne slavljenike“. Interesantno izgleda mirno slavlje kada se na isto nosi i pištolj! Tradicionalno se šenlučilo uz pesmu Miroslava Škora i Marka Perkovića Thompsona – Sude mi.

Interesantno je što se prethodnih dana dižu tenzije povodom susreta dve grupe, ali se ipak poziva samo jedna strana na odgovornost i to zbog pesme. Brojna su bila i saopštenja političkih partija koji su kritikovali pevanje epske guslarske pesme „Od glave Zete“. Međutim reakcija svih tih partija izostaje kada se spomenu Thompsonove – Čavoglave, osvedočena ustaška himna, koja se već dve godine sa veseljem peva na komitskim skupovima.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Sve to kada se poveže sa posedovanjem vatrenog oružja – dobija se jedan opasan koktel. Interesantno je kako su pojedini koji su prosto pevali pesmu „Od glave Zete“ završili sa krivičnim prijavama, a da sa druge strane, gde se peva ozloglašeni Thompson, propraćen uz šenlučenje u sred urbanog centra Nikšića, nije sporan!

Podsećamo, Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić kazao je nakon incidenta kako je određena grupa provokatora došla da ometa mirno slavlje građana.

 

Komentari(0)

Loading