NOVI SKANDAL U CRNOJ GORI: Za agenta ANB-a predložili lice optuženo za pokušaj ubistva? Dritan ima objašnjenje

15:11

Crna Gora 0

Vlada je imenovala Artana Kurtija za generalnog inspektora u Agenciji za nacionalnu bezbednost.

NOVI SKANDAL U CRNOJ GORI: Za agenta ANB-a predložili lice optuženo za pokušaj ubistva? Dritan ima objašnjenje
Youtube/screenshot/mirror.co.uk

Potpredsednik Vlade Raško Konjević je kazao da će izdvojiti mišljenje, jer u biografiji nisu navedene informacije koje imaju stepen negativnosti, koje bi mogle da ga diskvalifikuju kao kandidata. Kasnije je pojasnio da je reč o ubistvu u pokušaju. On je sugerisao da ako je to tačno da se još jednom razmisli o imenovanju, a ako nije tačno, izvinjava se kandidatu i kolegama iz Vlade, jer mu namera nije bila negativna.

"Mi smo na sjednicama vlade pravili “diskvalifikacije” za stvari koje su bile u postupku bez pravosnažnosti . Ukoliko su moje informacije tačne, bojim se da imamo stvari koje nakon osuđujućih pravosnažnih presuda za krivična djela koja imaju stepen težine. Čini mi se da to ne treba da budu kvalifikacije za jedno ovakvo mjesto. Ukoliko griješim, unaprijed se izvinjavam", rekao je Konjević.

Premijer Dritan Abazović je rekao da im treba čovek koji može da odradi složene zadatke u ANB. On je istakao je da u kaznenoj evidenciji nema ništa vezano za Kurtija.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

"Ministarstvo pravde, koje izdaje kaznenu evidenciju, može to da provjeri i da nas obavijeste na narednoj sjednici vlade da li je tačna moja informacija. Ovakav tip čovjeka treba kao kontrolor u ANB. Tamo imamo i ranija imenovanja koja nisu po mom, ni vašem ukusu, možda ni ukusu građana. Zbog toga treba da idemo dalje," rekao je Abazović.

Ministar spoljnih poslova Ranko Krivokapić smatra da je sakriven bitan podatak za ovaj posao.

"Pitanje je prirode posla. Da je upravni odbor, možda bismo rekli da to ne utiče za prirodu posla. Ovdje je direktna veza. ANB služi za bezbjednost građana, sistema i mira… Prati organizovani kriminal, prati plaćene ubice, prati pokušaje ubistva i atentata", rekao je Krivokapić.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić je rekao da ne postoji zakonska smetnja da Kurti bude imenovan, jer ne postoji u kaznenoj evidenciji.

"Što je najbitinije – čovjek je prije ovoga radio u sudu. Ako je bio dostojan da radi u sudu, ne vidim problem da zbog nečega što se desilo u prošlosti, posle suda radi u Aganciji", rekao je Adžić.

Ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka je rekao da ga raduje to što je kandidat prvi Albanac na toj funkciji, navodeći da zna o kome se radi i da ima bogatu biografiju.

"Ne dijelim ljude na Crnogorce, Albance i Srbe, ali je dostignuće da je jedan Albanac prvi put na toj funkciji", rekao je Đeka.

Komentari(0)

Loading