RAT UNUTAR DPS-a: Dve zaraćene struje otvaraju svoje portale i spremaju se SUKOB

14:11

Crna Gora 0

Da u Demokratskoj partiji socijalista već nekoliko godina postoji sukob i netrpeljivost, poznato je crnogorskoj javnosti. Međutim, to je u poslednje vreme počelo da se odražava i na medijskoj sceni Crne Gore, gde obe struje u ovoj partiji počinju da formiraju svoje portale sa različitim narativima a koje idu u prilog jednoj od tih struja.

RAT UNUTAR DPS-a: Dve zaraćene struje otvaraju svoje portale i spremaju se SUKOB
Printscreen

Ovo očigledno predstavlja početak kraja suverenističke struje i politike koja se toliko razjedinila i kreirala toliku dozu međusobne netrpeljivosti da se nikada više neće moći povratiti. Portali koji promovišu tzv. suverenističku politiku, kao što su CDM, Analitika, Aktuelno, Antena M, Gradska TV, dobili su i svog mlađeg brata tzv. – M portal, koji sponzoriše Bemax, a koji je pretio premijeru Dritanu Abazoviću.

Interesantna je pojava ovog portala, naročito u jednom ovakvom trenutku. Naime, upali su u žižu javnosti sa tekstom koji aludira na kontroverzne informacije gde paraleleno najavljuju hapšenja i potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom i optužuju premijera Dritana Abazovića da hapšenjima želi da sakrije potpisivanje Temeljnog ugovora, tj. borbom protiv kriminala i korupcije.

Iako su te dve stavke apsolutno nepovezane, obzirom da sa jedne strane imamo konačno regulisanje odnosa Crkve i Države, a što nije pokrenula ni Vlada Zdravka Krivokapića niti Vlada Dritana Abazovića, već Vlada Igora Lukšića, čime se stavlja tačka na decenijsku priču oko statusa Crkve u Crnoj Gori. Sa druge strane postoji borba protiv kriminala i korupcije, a što je, kako je više puta i najavljivano jedna od primarnih agendi Vlade Dritana Abazovića. Stoga, te dve stvari se ni na koji način ne mogu dovoditi uz pitanje.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Sa druge strane suverenističke medijske scene postoji i javnosti prepoznat portal Aktuelno, a koji prednjači u svojim skandaloznim izjavama prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi, a za čijeg neformalnog vlasnika važi biznismen Zoran „Ćoćo“ Bećirović.

Ono što zaista jeste interesantno kod ovog portala jeste činjenica da on „navija“ za hapšenja koja sprovodi novi Glavni specijalni tužilac Vladimir Novović a očekuje i hapšenje Milivoja Katnića. Pozdravlja takođe i hapšenje sina Zorana Lazovića, Petra, iako je pomenuti u bliskim vezama sa Predsednikom države Milom Đukanovićem. Takođe, voli da se dotakne i Milana Roćena, savetnika predsednika Crne Gore ali i Ranka Ubovića, vlasnika Bemax-a.

Interesantno je primetiti različito delovanje ovih portala, gde jedna strana protažira hapšenja, dok druga pokušava da te procese abolira potpisivanjem Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Ono što demokratska javnost mora znati je da niti jedna niti druga strana u ovom slučaju nisu relevantne strane kojima se može potencijalno okrenuti. Ovo je prosto ozvaničavanje sukoba unutar Demokratske partije socijalista i prelazak na medijsko prepucavanje dve struje unutar te partije.

 

Komentari(0)

Loading