DF TRAŽI POVLAČENJE REZOLUCIJE O AGRESIJI RUSIJE NA UK: Ne mogu se usvajati inicijative čiji predlagači nisu poslanici

12:11

Crna Gora 0

Poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović na samom početku jučerašnjeg zasedanja Skupštine Crne Gore zatražio je da se sa dnevnog reda skine Rezolucija o ruskoj agresiji na Ukrajinu.

DF TRAŽI POVLAČENJE REZOLUCIJE O AGRESIJI RUSIJE NA UK: Ne mogu se usvajati inicijative čiji predlagači nisu poslanici
Printscreen/Facebook


Predsednica Skupštine Danijela Đurović je kazala da je prema Poslovniku taj zahtev morao biti dostavljen u pisanoj formi 24 sata pre zasedanja.
 
Radunovič je nakon toga kazao da nije  nije reč o povlačenju njihovog, nego predloga koji je na dnevnom redu suprotno Ustavu i zakonima.
 
“Nikad nije u ovoj Skupštini usvojen bilo kakav prijedlog čiji inicijatori nijesu poslanici ili Vlada. A kod ovog prijedloga stoje imena ljudi koji nijesu poslanici”,  rekao je Radunović.
 
Poslanica PzP Branka Bošnjak je kazala da je praksa bila da ne bude na dnevnom redu nešto čiji predlagač nije više poslanik.
 
Poslanik  DPS-a Danije Živković ispravio je navode Radunovića, kazavši da je sve ispoštovano.
 
“DPS je odgovorno postupio prema onome što je dogovor na Kolegijumu. Sve procedure ispoštovane što se tiče DPS. Sve je zavedeno na arhivi Skupštine”, jasan je Živković.
 
Radunović kaže da nije vidovit, te da sajtu Skupštine ne postoji dopis DPS-a.
 
Živković mu je kazao da ne manipuliše i da se vodi činjenicama.
 
U raspravu se uključila i poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković, koja je kazala da ostaju pri Rezoluciji i da je to predato 24. juna službi Skupštine.
 

Komentari(0)

Loading