MEDOJEVIĆ TVRDI DA JE DRITAN U PROCEPU: Milu obećao da neće da hapsi a stranom faktoru da hoće

16:11

Crna Gora 0

Lider PzP Nebojša Medojević poručio je da premijer Dritan Abazović ne sme da hapsi bez odobrenja predsednika Crne Gore Mila Đukanovića.

MEDOJEVIĆ TVRDI DA JE DRITAN U PROCEPU: Milu obećao da neće da hapsi a stranom faktoru da hoće
Printscreen

On je kazao da se sa kriminalom ne sme niko udruživati i da se to svima može obiti o glavu. Takođe, osvrnuo se na informacije o pretnjama Abazoviću koje se povezuju sa hapšenjem Petra Lazovića.


"Dritan Abazović i URA napravili pogrešan politički potez formirajući vladu sa DPS-om. Iz te političke odluke proizilazi bezbjednosni haos. Ne mogu se ispuniti poglavlja 23 i 24 i ispuniti zahtjeve međunarodne zajednice, konkretno SAD-a i Velike Britanije da se izborimo sa klanovima koji švercuju kokain i cigarete. Abazović je obećao da će to ispuniti, a ipak danas Vlada nema legitimitet i podržana je od političke organizacije koja predstavlja organizovani kriminal", kazao je Medojević.

Lider PZP-a tvrdi da je dogovor između Abazovića i Đukanovića bio takav da se hapse sitniji a da se ne diraju krupne ribe.
 

"Abazović da zakaže sastanak sa liderima partija na koje mafija nema uticaj da vidimo šta da radimo"

"Abazović je obećao Đukanoviću da neće da hapsi, a stranom faktoru da hoće. Sada imamo jednu slabu Vladu koja mora da sprovede teške zadatke i vi ste vidjeli da se Abazović tu ne snalazi i da se situacija komplikuje. To prijeti eskalacijom i potpunom destabilizacijom. Abazović je i sam toga svjestan, rekavši da grupa oko Zorana Lazovića treba odmazdu zbog Lazovića juniora. Informacija da premijer, najmoćniji čovjek u Crnoj Gori, obavještava policiju da kriminalna organizacija iza koje stoji DPS već bi trebalo da izazove uznemirenje svih političkih faktora u Crnoj Gori", kazao je lider PZP-a.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Premijer je, kaže Medojević, morao da organizuje sastanak sa predsednicima partija koje ne kontroliše mafija.

"Nema improvizacije ukoliko se prijeti premijeru. On je morao da pozove lidere parlamentarnih stranaka na koje mafija nema uticaj i da se donesu krupne odluke kako bi se obezbijedili mehanizmi za obračun države sa organizovanim kriminalom. Ja bih mu tu rekao da moramo uvesti vanredno stanje i proglasiti stanje opasnosti od organizovanog kriminala. Nakon toga, potrebno je formirati i Vladu nacionalnog jedinstva koja bi se borila protiv organizovanog kriminala. Organizovani kriminal je kancer društva. Moraju se stvoriti uslovi za borbu protiv njega", podvlači on.

"Dogovoriti kako da se počne rat protiv najvećeg društvenog kancera – organizovanog kriminala"

I Medojevića je, kako navodi, iznenadila reakcija Ministra Filipa Adžića da nijedna kriminalna grupa nije pretila premijeru čime ga je demantovao.

"Mi sad kao politička struktura ne znamo kako da reagujemo. Ko priča istinu, Adžić ili Abazović? Ono što meni preostaje da kažem je da se sa mafijom ne smije praviti nikakva koalicija jer će se to obiti o glavu onome ko sprovodi te dilove. Vrijeme je da se organizovani kriminal nazove pravim imenom – Demokratska partija socijalista. Tek tad ćemo početi rat protiv najvećeg društvenog kancera u Crnoj Gori a to je organizovani kriminal i korupcija", zaključio je Medojević.

Na pitanje voditelja šta koči hapšenje Verice Maraš i Ljuba Milovića, Medojević tvrdi da mi danima u javnosti spekulišemo ko će biti sledeći.

"Za korupciju u Plantažama, ne mogu se uhapsiti samo oni koji su bili u Bordu direktora, već postoje i drugi koji su izvukli materijalnu korist. Ovako se to ne radi, medijskim putem i kampanjama, to se može završiti nesrećno", kazao je on.

Da li neko iza leđa pregovara sa Vericom Maraš, mi ne znamo, kaže Medojević, a kad krene hapšenje onda se hapse svi, a tek nakon se izađe na press konferenciju kako bi javnost znala da se radi profesionalno.

Izvor: region.alo

Komentari(0)

Loading