DRAMA U NIKŠIĆKOJ ŽELJEZARI: Radnici pretili da će skočiti sa krova, Abazović obećao rešenje problema

10:47

Crna Gora 0

Premijer Crne Gore Dritan Abazović poručio je da je na sinoćnjem sastanku sa radnicima Železare dogovoreno da se "ujutro govori o modalitetima prevazilaženja situacije" sa ministrima i potencijalnim investitorima.

DRAMA U NIKŠIĆKOJ ŽELJEZARI: Radnici pretili da će skočiti sa krova, Abazović obećao rešenje problema
Printscreen/Telegram

"Država čini sve što je u njenoj moći da riješi odnos između dvije privatne kompanije kako radnici ne bi ostali na ulici", napisao je Abazović na Telegramu.

Radnici nikšićke Železare koji skoro dva mjeseca prorestuju u krugu fabrike, popeli su se juče na krov i pretili da će skočiti jer se njihova situacija ne rešava.

Radnici su vikali "prevara", "lopovi" i lupali po krovu.

Predstavnik radnika, Ivan Vujović rekao je da radnici traže da Abazović odmah dođe u Željezaru.

"Radnici traže da Abazović odmah dođe u Željezaru i kaže nam da li ova fabrika treba Nikšiću i državi ili ne, a ne da se sa nama bukvalno igraju dva meseca i da nam danas kažu da država ne može "tek tako" da uđe u fabriku", istakao je Vujović.

On je dodao da su nakon sastanka sa ministrom ekonomskog razvoja i turizma Goranom Đurovićem došli u vrlo nezgodnu situaciju.

"Nakon sastanka sa Đurovićem, mi iz sindikata smo došli u vrlo nezgodnu situaciju. Radnici su nas napali da smo mi krivi, da smo previše verovali i premijeru i ministrima. Jednostavno više nisu mogli da čekaju. Od 1. septembra ćemo svi dobiti otkaze, a Tosčelik nam nudi otpremnine od po 6.000 evra. To nećemo dozvoliti, kazao je Vujović.

Biznismen Miodrag Daka Davidović želi da kupi željezaru od turske kompanije Tosčelik i već pregovara sa njima.

Turski partner traži 20 miliona eura, a Davidović je pristao da plati 15 miliona dok bi država učestvovala sa preostalih pet miliona.

"Međutim, to je sada zaustavljeno dok se ne dobije mišljenje Evropske komisije", kazao je Vujović.

Komentari(0)

Loading