DF: Teranjem Srba iz ministarstva kulture Vlaovićka pokazala da pripada ŠOVINISTIMA i EKSTREMISTIMA

13:45

Crna Gora 0

Iz Demokratskog fronta poručuju da je ministarka Vlaović svojim progonom Srba pokazala da pripada šovinistima i ekstremistima.

DF: Teranjem Srba iz ministarstva kulture Vlaovićka pokazala da pripada ŠOVINISTIMA i EKSTREMISTIMA
Printscreen

„Kao što smo i upozoravali, unutar vlade Crne Gore postoje jake ekstremističke antisrpske i suštinski anticrnogorske strukture. Osim poznatih punktova sa kojih se plasira mržnja prema Srbima i SPC, u samo nekoliko mjeseci ,,slavu” Ranka i Raška je potamnila ministarka kulture Maša Vlaović. Osoba potpuno nepoznata javnosti, i u kulturi i javnom životu, bez bilo kakvih rezultata na funkciji koja joj je nekim čudom zapala, postala je prepoznata jedino po fašizmu i tjeranju Srba iz ministarstva kulture“, smatraju oni.

Ističu da samo u samo nekoliko dana, sa najvažnijih pozicija smenjeni ljudi koji su najbolji u svojim oblastima i koji su ostvarili značajne rezultate, među kojima su i Jovan Markuš, Radisav Jevrić, Ilija Lalošević, Aleksandra Božović, Mladen Zagarcanin, Andrija Radulović, Milorad Durutović.

„Međutim, rezultati nisu ono sto vrednuje Vlaovićka, njoj je jedino važno da nema Srba, što je u skladu sa ideologijom Sekule Drljevića i njenog stvarnog šefa Mila Đukanovića.Ovakvi potezi govore da je 30. avgusta teško iskompromitovana velika narodna pobjeda, jer nije došlo do demontaže bivšeg režima i slamanja montenegrinskih punktova, a sve zbog neodlučnosti i kukavičluka bivšeg premijera i njegovih eksperata. Umjesto toga, i umjesto da se posebno na polju kulture dese promjene koje bi pomogle da se Crna Gora vrati svojoj tradicionalnoj kulturnoj vertikali, na mjestima odlučivanja su ponovo mrzitelji i fanatici“, ističu iz DF-a.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Poručuju da je Vlaovićka ovim potezom, kao i nedavnim izborom Nacionalnog saveta za kulturu u kome takođe preovlađuju poznati ekstremisti i sebe predstavila kao običnog šovinistu.

„Njeno djelovanje je dodatno opasnije zbog toga sto ona ima potrebu da se, zbog toga sto nije iz CG, dokazuje ovdašnjim fašistima.Upozoravamo vladu da ova sječa Srba dodatno radikalizuje stanje u Crnoj Gori. A onima koji čeznu za vremenima od prije 30. avgusta možemo poručiti da će naići na otpor i biti konačno poraženi“, zaključuju oni u svom saopštenju.

Komentari(0)

Loading