UHAPREN KOTORANIN NA TIVATSKOM AERODORMU: Filip Radulović "pao" u akciji "FLORIDA"

10:15

Crna Gora 0

Kotoranin Filip Radulović uhapšen je juče na tivatskom aerodromu zbog sumnje da je deo međunarodne grupe šverca narkotika, potvrđeno je crnogorskim medijima iz Uprave policije.

UHAPREN KOTORANIN NA TIVATSKOM AERODORMU: Filip Radulović "pao" u akciji "FLORIDA"
Printscreen/Youtube

On je, prema navodima policije, bio zadužen za regrutaciju 13 crnogorskih mornara i pružanje logističke podrške tokom šverca kokaina brodom Yemaya.

Reč je o nedavnoj akciji “Florida I” koju je krajem jula sprovela crnogorska policija, a u kojoj su učestvovale policijske strukture iz Hrvatske, Italije, Crne Gore, Holandije, Portugala, Srbije, Slovenije i Španije, uz podršku Europola.

Akcija je, kako je saopšteno iz Europola, dovela do demontaže kriminalne organizacije koji je trgovala kokainom iz Južne Amerike i šire.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Istraga o ovoj kriminalnoj mreži trajala je nekoliko godina i uključivala je niz država članica EU i zemalja iz regiona Zapadnog Balkana.

“Mreža trgovine drogom uglavnom je sačinjena od crnogorskih državljana, ali su takođe uključeni i državljani Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Italije i Srbije. Između 2019. i 2020. godine, organi za sprovođenje zakona zaplijenili su više od šest tona kokaina u Arubi, Obali Slonovače, Portugalu i Španiji. Istraga posle zapljene u Portugalu otkrila je moguće veze između ove kriminalne mreže i mafijaške organizacije ‘Ndrangeta. Ista akcija dovela je do identifikacije 17 novih osumnjičenih, od kojih su 13 crnogorski državljani. Tokom istrage, 29 osumnjičenih je procesuirano u Hrvatskoj, Italiji, Crnoj Gori, Holandiji, Srbiji, Sloveniji i Portugalu”, istakao je ranije Europola

Na dan akcije, 27. jula 2022., policijski službenici širom Evrope pretresli su 37 lokacija (jednu u Hrvatskoj, dvije u Italiji, 33 u Crnoj Gori i jednu u Srbiji), uhapsili 12 osumnjičenih (jedan u Hrvatskoj, jedan u Italiji, osam u Crnoj Gori i dva u Srbiji).

Tom prilikom zaplenjeni su skupi satovi, bankovne kartice, dokumenta, municija i oružje, gliseri i novac.

Komentari(0)

Loading