"RESET ODNOSA PARLAMENTARNE VEĆINE OD 30. AVGUSTA, uz stranke manjinskih naroda je put izlaska iz krize"

11:19

Crna Gora 0

DF smatra da izlaz iz kulminirajuće krize treba tražiti u modelu resetovanja odnosa parlamentarne većine od 30. avgusta i stranaka manjinskih naroda, kako bi kroz formiranje tehničke Vlade bili stvoreni preduslovi za pripremu i organizovanje prevremenih parlamentarnih, predsedničkih i lokalnih izbora, poručili su iz Demokratskog fronta.

"RESET ODNOSA PARLAMENTARNE VEĆINE OD 30. AVGUSTA, uz stranke manjinskih naroda je put izlaska iz krize"
Printscreen

DF je, kako se navodi, od prvog dana formiranja Vlade Dritana Abazovića jasno saopštio da je “ona osuđena na propast, i da je bilo samo pitanje dana kad će njeni akteri proglasiti sopstveni kraj”.

“Jučerašnjom sjednicom Vlade i definitivno je krahirala politika nedobronamjernog miješanja stranih ambasada u procese izbora Vlade Crne Gore. Ovog puta se u raspadu druge ambasadorske Vlade otišlo čak dalje nego prilikom urušavanja prve, Krivokapićeve”, saopštili su iz DF.

Iz DF podsećaju da je juče crnogorska javnost bila suočena i sa ozbiljnim optužbama Abazovića da je, “ministar odbrane i koordinator svih službi bezbjednosti, Raško Konjević, naručio njegovo ubistvo”.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

“Ukoliko tome dodamo i ranije optužbe premijera Abazovića da su neki ministri i poslanici, koji podržavaju ovu Vladu, povezani sa kriminalnim klanovima, onda je više nego jasno da se samo čekala prva prilika da se javnost obavijesti kako je Abazovićeva Vlada završila svoj rad. I dobro bi bilo da se još ovih par sjednica, koje su im preostale, Abazović i ministri vrate na model rada Zdravka Krivokapića i njegovog održavanja sjednice Vlade putem vajber grupe. Jer, ako ovako nastave, ne isključujemo ni mogućnost da će biti ranjenih na sljedećem njihovom viđenju”, dodaju iz tet koalicije.

Prema njihovim rečima, svakome je jasno, i da nije bilo potpisivanja TU, da bi se ova Vlada, formirana, kako navode, “od strane pojedinih međunarodnih adresa, a na konstrukcionoj grešci nepoštovanja volje većine i demokratskih principa, svakako raspala i pre isteka 100 dana”.

“DF smatra da izlaz iz kulminirajuće krize treba tražiti u modelu resetovanja odnosa parlamentarne većine od 30. avgusta i stranaka manjinskih naroda, kako bi kroz formiranje tehničke Vlade bili stvoreni preduslovi za pripremu i organizovanje prijevremenih parlamentarnih, predsjedničkih i lokalnih izbora. Poučeni dosadašnjim lošim iskustvom, za sve buduće procese u Crnoj Gori bilo bi važno da ovdašnji politički činioci sve odluke donose u vlastitoj kući, i da ne traže „pomoć” bilo koje inostrane adrese, inače nam nema spasa”, zaključuju iz DF.

Izvor: region.alo

Komentari(0)

Loading