SAOPŠTENJE DF: Abazović i Joković pred izborom sopstvene sudbine

Crna Gora 0

Dritan Abazović i Vladimir Joković su svojim jučerašnjim ćutanjem ignorisali našu javnu ponudu o resetovanju odnosa parlamentarne većine, koja bi kroz model tehničke vlade bila zadužena da pripremi i organizuje parlamentarne, predsedničke i lokalne izbore u jednom danu, saopšteno je iz DF-a.

SAOPŠTENJE DF: Abazović i Joković pred izborom sopstvene sudbine
Printscreen

"Nakon što je izvjesno da je Abazovićeva vlada pala, i da ne postoji teoretska mogućnost da, posle svega, polovina ministara koji su bili za potpisivanje Temeljnog ugovora, nastavi da funkcioniše sa gotovo drugom polovinom koja je bila protiv potpisivanja, smatrali smo našu ponudu državničkom, odgovornom, i što je najvažnije, u interesu građana Crne Gore.

Pošto je Vlada izgubila podršku dvije trećine poslanika koji su je podržavali, smatramo da su Abazović i Joković prvopozvani da odgovore na našu ponudu. Bez obzira na političke i ideološke razlike, vjerujemo da je ovaj predlog prihvatljiv većini respektabilnih političkih subjekata i da predstavlja jedini mogući izlaz iz postojeće krize", stoji u saopštenju DF-a.

Iz ovog političkog saveza zaključuju da ignorisanje ove ozbiljne društveno-političke krize ne može da traje u nedogled i stoga pozivaju Abazovića i Jokovića da se u narednih nekoliko dana jasno odrede o njihovoj poštenoj ponudi, jer će ih u suprotnom DF prepustiti njihovoj sudbini.

Pročitajte još:

KOMPLIKUJU SE PREGOVORI ZA MESTO PREMIJERA: DF predložio MANDIĆA, URA i SNP za Abazovića, Demokrate za Bečića

Crna Gora

Parlamentarna većina koja je tvorila Vladu Zdravka Krivokapića ima rok da do 19. septembra usaglasi ko će biti novi mandatar. Iz Građanskog pokreta Ura i Socijalističke narodne partije poručili su kako bi na mestu premijera trebalo da ostane Dritan Abazović. Sa druge strane, iz Demokratskog fronta saopštili su da bi novi premijer trebalo da bude Andrija Mandić, dok Demokrate nisu izlazile sa konkretnim predlogom, ali su ranije tražili da se „anuliraju sve odluke koje su izglasane sa Demokratskom partijom socijalista“.

Komentari(0)