PUKOVNICI ILI POKOJNICI: Na Demokratama je odluka da li će izdati ogromnu većinu građana ili ne!

16:11

Crna Gora 0

Na veliki svetac Srpske pravoslavne crkve Preobraženje gospodnje 19. avgusta se odlučuje o sudbini 43.Vlade Crne Gore na čijem je čelu premijer Dritan Abazović. Podnosioci ove inicijative su Demokratska partija socijalista i njene satelitske stranke, kojoj u ostvarenju njihovog nauma treba još pet glasova kako bi ova vlada pala.

PUKOVNICI ILI POKOJNICI: Na Demokratama je odluka da li će izdati ogromnu većinu građana ili ne!
EPA

Sve partije koje nisu podržale ovu inicijativu DPS-a su istakle da će o ovoj inicijativi govoriti na svojim stranačkim organima, a sam premijer Dritan Abazović je poručio da će svi oni koji za ovu inicijativu budu glasali potpisati svoje zvanično političko posrnuće.

Među potpisnicima inicijative za smenu Vlade Dritana Abazovića, kao što je već poznato se ne nalaze Bošnjačka stranka i Forca, kao partije koje su ukazale podršku formiranoj manjinskoj Vladi. No ipak, nije još uvek poznato kako će 19.avgusta na dan glasanja o nepoverenju njihovi poslanici glasati u Parlamentu.

Prema pisanjima iz medija, Bošnjačka stranka još uvek nema jasan stav o glasanju u Parlamentu i koliko je poznato na stranačkim organima će odlučiti o tome na koji način će glasati. Izvesno je jedino da Demokratskoj partiji socijalista, tačnije potpisnicima inicijative za pad 43.Vlade fali pet glasova kako bi do samog pada vlade i došlo.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

U javnosti se već neko vreme šuška da će Demokrate biti te koje će presuditi i koje će odlučiti kako o padu vlade, tako i o svojoj političkoj budućnosti. Iz Demokratske Crne Gore su iz više navrata poručivali da za pad Vlade Dritana Abazovića postoji i previše razloga, da je ona od samog formiranja nelegitimna, ali danas pak, poručuju da će odluku o svom stavu doneti na sastanku predsedništva.

Očigledno su u Demokratskoj Crnoj Gori svesni da bi eventualnim glasanjem sa Demokratskom partijom socijalista, a nakon potpisanog Temeljnog ugovora, potpisali sopstveni politički harakiri. Jasno je partiji Alekse Bečićа reklo bi se da bi bilo kojim glasanjem sa kriminogenim DPS-om došlo do njihovog osipanja glasova i da bi ukoliko bi glasali za pad Vlade, koja je za svojih 100 dana učinila dosta toga po njih bilo kobno.

Iako su bili najglasniji u svojim prozivanjima manjinske Vlade, reklo bi se da su Demokrate konačno shvatile da je najbolje rešenje da se dobro razmisli o narednim potezima jer mnogo mogu i izgubiti u svojim pretjeranim jurišanjima ka funkcijama i foteljama.

Samo je na njima odluka da li će izneveriti izbornu volju građana i da li će u ovom momentu da budu pokojnici ili pukovnici u trenutnoj političkoj situaciji. Samo je na njima da li će ispoštovati volju svojih glasača koji su bili jasni da žele da vide slom DPS-a, njegovu marginalizaciju, a u finalu i konačno sklanjanje sa političke scene.

Komentari(0)

Loading