MILOVA OPASNA PARALELA SA HRVATSKOM: Da li i Srbe iz Crne Gore čekaju kolone i traktori ako se ne "opamete"

16:55

Crna Gora 0

U autorskom tekstu namenjenom crnogorskom "biračkom tržištu" u kojem sebe promoviše u spasioca države, predsednik Crne Gore Milo Đukanović nije mogao a da ne pomene dežurnu mantru o kleronacionalistima, "velikosrpskoj hegemoniji", i nekakvim mračnim planovima Beograda da pokori Podgoricu.

MILOVA OPASNA PARALELA SA HRVATSKOM: Da li i Srbe iz Crne Gore čekaju kolone i traktori ako se ne "opamete"
Printscreen/Youtube

U moru već otrcanih floskula, uzdrmani gospodar Montenegra potcrtao je i jednu opasnu paralelu - uporedio je Srbe iz Crne Gore sa onima koje je hrvatska vlast zbrisala 1995. u zločinačkoj akciji "Oluja".

Tako crnogorski lider utvrđuje da je "u našoj državi svaki Srbin jednakopravan građanin sa svakim građaninom Crne Gore druge nacionalnosti", a zatim ide zlokobno poređenje "samo što lideri srpskih stranaka u Crnoj Gori svoju političku borbu vode na platformi državne politike Srbije i SPC kao njenog glavnog protagoniste. A, kao što znamo njihova platforma je Velika Srbija, bez Crne Gore i Crnogoraca. Pogubnost te platforme su, recimo, Srbi u Hrvatskoj apsolvirali. I svoje mesto pod suncem, u svojoj državi Hrvatskoj, traže i nalaze svojom pameću. U Crnoj Gori nažalost još nisu" - poručio je Đukanović, ne otkrivajući sasvim da li će Srbi u njegovoj državi, ako se ne opamete po merilima DPS, završiti kao oni u Tuđmanovoj Hrvatskoj - u izbegličkoj koloni na traktorima.

Izvor: region.alo

Komentari(0)

Loading