OGLASILA SE CG POLICIJA: Ovako je tačno tekao cetinjski masakr

15:44

Crna Gora 0

Uprava policije Crne Gore saopštila je hronološki red dešavanja na Cetinju juče popodne kada je Vuk Borilović počinio nezapamćeni masakr.

OGLASILA SE CG POLICIJA: Ovako je tačno tekao cetinjski masakr
youtube printscreen

Prema navodima policije, dežurna služba Odeljenja bezbednosti Cetinje u 15.30 obaveštena je od strane više građana da je došlo do upotrebe vatrenog oružja u naselju Medovina.

"Takođe, na osnovu do sada sprovedenih izviđajnih radnji, uključujući i izjave, odnosno prikupljena obaveštenja proizilazi da je oko 15.30 časova V. B. (34) obavio telefonski razgovor sa drugim licem, čiji identitet za sada nećemo saopštavati, a u kojem je, između ostalog, saopštio da je u svojoj kući ubio porodicu koja je kod njega stanovala, odnosno dvoje maloletne dece. Ovom razgovoru je prethodio još jedan razgovor o čijoj sadržini i identitetu osoba se za sada nećemo izjašnjavati ali koji potvrđuju prethodne navode", saopštili su iz policije.

UP navodi da su na lice mesta hitno upućeni raspoloživi policajci, da su prilikom dolaska u blizini naselja Medovina čuli pucnje, vrisku i galamu meštana.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

"Istovremeno, videvši ih osumnjičeni V. B. je upotrebio vatreno oružje prema policijskim službenicima koji su, usled ispunjenosti zakonskih uslova, uzvratili upotrebom vatrenog oružja u cilju onesposobljavanja napadača. Tada je od strane policijskih službenika u pravcu izvršioca teškog krivičnog dela ispaljeno oko 20 projektila", dodaje se u saopštenju.

U UP kažu da je prilikom razmene vatre u ovom događaju, jedan policajac ranjen u predelu glave.

"Do sada sprovedene mere i radnje ukazuju da je jedan od projektila koji je ispaljen od strane policijskih službenika pogodio V. B. i tom prilikom ga teško ranio. Nakon naizmenične upotrebe vatrenog oružja od strane policijskih službenika i V. B, shodno njihovim izjavama i izveštajima, u jednom trenutku više nije bilo upotrebe oružja od strane V.B. Ovo potvrđuje i izjava svedoka koji je telefonom razgovarao sa V. B. oko 15.50 časova, odnosno dvadesetak minuta poslije telefonskog razgovora koji je prethodno vodio V.B. Po izjavi svedoka, u ovom telefonskom razgovoru od 15.50 časova, V.B. je izjavio da je lišio života veći broj lica i da je teško ranjen i da misli da neće preživeti", piše u saopštenju.

UP objašnjava da nisu izlazila sa saopštenjima za javnost "iz objektivnih razloga", odnosno "sve dok nesumnjivo nisu bile utvrđene činjenice i posljedice u ovom, za crnogorske okolnosti, nezapamćenom slučaju".

"Vjerujemo i da je to bio jedini odgovoran pristup, a posebno imajući u vidu da bi objavljivanje bilo kakvih nedovoljno provjerenih informacija, a takvih je imajući u vidu osobenost okolnosti bilo mnogo i mogle su voditi negativnim posljedicama. Takođe, odmah po izvještavanju policijskih službenika o okolnostima na licu mesta i lociranja ranjenog počinioca teških krivičnih dela, kao i blokiranja dijela područja radi zaštite građana i stvaranja preduslova za delovanje taktičke jedinice, otpočeta je procedura angažovanja specijalne taktičke jedinice (PTJ), a u međuvremenu je nastupila i smrt V.B. I dalj se utvrđuju okolnosti da li je smrt nastupila kao posledica teškog ranjavanja ili naknadnog ispaljivanja projektila na za sada tačno neutvrđen način od strane građanina. U tom smislu, policija ima određene podatke i indicije koji se proveravaju daljim policijsko – tužilačkom aktivnostima", kažu u UP.

"U interesu javnosti, ukazujemo da na osnovu prikupljenih saznanja postoje indicije, zasnovane na iskazima lica iz neposrednog okruženja V.B., koje su ukazivale na promene u njegovom ponašanju ali ne i na potencijalno izvršenje ovakvog zločina, te je tim povodom bio zakazan specijalistički pregled V. B. Naglašavamo i da ne postoje saznanja, niti je policiji prijavljivano, da su postojali raniji konflikti, niti bilo kakav prethodni napad u poslednjem periodu od strane V. B. na porodicu podstanara. U istom smislu, ne treba dovoditi u uzročno – posledičnu vezu izvršenje ovog teškog zločina sa bilo kakvim protivpravnim ponašanjima iz prethodnog perioda", saopštili su iz policije.

Izvor: alo region

Komentari(0)

Loading