UBICA SA CETINJA IMAO DOSIJE: Naređena mu i nanogica?

19:00

Crna Gora 0

Borilović je imao problematičnu prošlost

UBICA SA CETINJA IMAO DOSIJE: Naređena mu i nanogica?
Printscreen/Instagram

Počinilac masakra na Cetinju Vuk Borilović nije bez kriminalne prošlosti u prethodnom periodu, pišu crnogorski mediji.

Vuk Borilović je u mladosti imao četiri-pet prijava za nasilničko ponašanje, a pre šest-sedam meseci je prvo verbalno, a potom i fizički napao kolegu M. L. 

Nakon sukoba na poslu, Borilović je otišao kod njega u Humce, povredio ga, oštetio mu auto i gađao kamenjem na kuću.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

M. L. ga je prijavio, Borilović je priveden u policiju, potom je bilo suđenje i navodno, u julu ove godine je osuđen i naložena mu je obaveza, zbog nasilničkog ponašanja, da nosi nanogicu.

Kako se žalio, presuda još nije bila pravosnažna, kažu izvori.

Podsećamo, Vuku Boriloviću (34) trebalo je šezdeset minuta da pobije desetoro svojih sugrađana, među njima i decu, i u crno zavije brojne familije, na kraju i svoju.

I juče se podno Lovćena tražio odgovor zašto se Vuk latio lovačkog karabina i krenuo pomahnitalo da iz njega seje smrt po naselju Medovine?

Da li je zaista neplaćena kirija podstanara bila inicijalna kapisla za zločin ili možda nešto drugo? Da li je krvoproliće planirano ili je plod psihičkog rastrojstva?

Napomena: Uprava policije oglasila se kasnije zbog ovih navoda portala Pobjeda, zbog čega smo i na našem portalu priladolili prvobitni naslov.

"Povodom navoda iz teksta „Borilović prije pola godine napao kolegu, presuda za nanogicu nije postala pravosnažna”, objavljenog 14. avgusta, u štampanom izdanju dnevnog lica i na portalu „Pobjeda“, tražimo da u skladu sa Zakonom o medijima objavite adekvatnu ispravku.

Naime, u tekstu stoji „Počinilac masakra na Cetinju Vuk Borilović nije bez kriminalne prošlosti „u prethodnom periodu“, kako je to saopštila Uprava policije,” a u nadnaslovu “Ubica imao kriminalnu prošlost o kojoj policija ne govori”. U saopštenju Uprave policije od 13. avgusta 2022. jasno stoji: „U interesu javnosti, ukazujemo da na osnovu prikupljenih saznanja postoje indicije, zasnovane na iskazima lica iz neposrednog okruženja V.B., koje su ukazivale na promene u njegovom ponašanju ali ne i na potencijalno izvršenje ovakvog zločina, te je tim povodom bio zakazan specijalistički pregled V.B. Naglašavamo i da ne postoje saznanja, niti je policiji prijavljivano, da su postojali raniji konflkti, niti bilo kakav prethodni napad u poslednjem periodu od strane V.B. na porodicu podstanara. U istom smislu, ne treba dovoditi u uzročno – posledičnu vezu izvršenje ovog teškog zločina sa bilo kakvim protivpravnim ponašanjima iz prethodnog perioda.”

Znači, rukovodeći se profesionalnim standardima, Uprava policije je ukazala na činjenice od značaja za konkretan slučaj, ali i na prethodno protivpravno ponašanje V.B. bez elaboracije, a ceneći da to nije u vezi sa ovim slučajem. Stoga, konstatacije koji su iznešene u gore navedenom tekstu nisu mogle ni na koji način biti izvedene iz zvaničnih izjava Uprave policije", piše u saopštenju.

Izvor: Telegraf

Komentari(0)

Loading