PREDSEDNICI OPŠTINA IZ REDOVA DF-A: Naše opštine su pokazatelji da se dogovorom može uspostaviti efikasna vlast koja odgovara samo građanima

17:57

Crna Gora 0

"U Crnoj Gori se sve više minimizira uloga naroda i prenebregava njegova izborna volja, stoga je neophodno odmah izaći iz te nezdrave atmosfere, kojom se krše osnovni, temeljni demokratski postulati, a vlasti se žele formirati voljom nekih centara moći, što je antievropski i antidemokratski", navedeno je u zajedničkom saopštenju četiri predsednika opština iz redova DF-a Mila Božović, predsednika Opštine Budva, Marka Kovačevića, predsjednika Opštine Nikšić, Vuka Todorovića, predsjednika Opštine Berane i Veska Delića, predsjednika Opštine Mojkovac.

PREDSEDNICI OPŠTINA IZ REDOVA DF-A: Naše opštine su pokazatelji da se dogovorom može uspostaviti efikasna vlast koja odgovara samo građanima
Printscreen/Facebook

Oni su ocenili da je iz svih ovih problema, raspirivanja krize i ponižavanja naroda, moguće izaći isključivo dogovorom i političkom akcijom onih koji su bili parlamentarna većina nakon 30. avgusta.

Kako navode, njihove opštine su primer kako se se dogovorima i poštovanjem političkih pravila mogu i moraju uspostavljati vlasti koje će biti efikasne i koje će za svoje delovanje odgovarati samo građanima.

"Vrijeme je da se spuste tenzije i da se smire strasti među pojedinim političkim subjektima koji su pobijedili na tim izborima. To je datum koji jeste istorijski, na koji smo čekali decenijama, ali moramo pokazati da smo ga dostojni i da iznad svega cijenimo ono što se toga dana dogodilo. To ćemo pokazati tako što ćemo zajednički, razgovorima, pregovorima, kompromisima, rešavati probleme i međusobne odnose. Stalna prepucavanja idu na ruku samo DPS-u, odnosno bivšem režimu koji još uvijek nije potučen do kraja. I upravo je DPS naš zajednički politički protivnik i protivnik Crne Gore i njenih građana, protivnik Nikšića, Budve, Berana, Mojkovca… Sjetimo se propadanja naših opština pod tom političko-kriminalnom hobotnicom, koju smo, međutim, pobijedili i krenuli u razvoj i oporavak. Sjetimo se kakva su uporišta DPS-a bili Nikšić, Budva ili Mojkovac, pa smo ih pobijedili. I to nije samo uspjeh DF, nego i svih drugih koji sa nama čine lokalnu vlast. I pored brojnih poteškoća koje se javljaju i u našim lokalnim samoupravama, mi smo pokazali spremnost da razgovaramo o svim pitanjima koja nas dijele ili nam prave probleme u funkcionisanju. I taj recept dogovora, međusobnog uvažavanja i poštovanja, koji ipak postoji na ovim lokalnim nivoima treba preslikati na državu – stoji u saopštenju.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Predsednici opština iz redova DF-a zaključuju kako „nemaju pravo da prospu rezultate 30. avgusta“.

"Narod nam je dao povjerenje da se dogovorimo i vodimo Crnu Goru, poštujući rezultate i snagu svakog od pobjednika. To je pošteno i to su demokratske i evropske vrijednosti. Neka odavde ode poruka zajedništva i pružene ruke, da krenemo u dogovor i odmah prestanemo sa svađama koje ne vode nikuda osim što idu na ruku DPS", zaključuje se u zajedničkom saopštenju.

Izvor: region.alo

Komentari(0)

Loading