TUŽILAŠTVO LAZOVIĆU PRETRESA TELEFON I KOMPJUTER: Odbrana tvrdi da nema dokaza

11:23

Crna Gora 0

Službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Petar Lazović, koji je uhapšen 18. jula zbog sumnje da je počinio više krivičnih dela, priveden je danas u Specijalno državno tužilaštvo (SDT) koje je kontrolisalo njegov telefon i kompjuter.

TUŽILAŠTVO LAZOVIĆU PRETRESA TELEFON I KOMPJUTER: Odbrana tvrdi da nema dokaza
EPA

Lazovićev advokat Nikola Martinović kazao je da tužilaštvo nije preduzelo nijednu aktivnost kako bi pokušalo da dokaže odgovornost njegovog branjenka za bio kakvo krivično delo.

"Posle moje žalbe Apelacionom sudu, tužilaštvo je tek danas naložilo da se izvrši kontrola njegovog telefona i kompjutera. Mi smo tu radnju obavii, sasvim sigurni da ni u kompjuteru ni u telefonu ne postoji bilo kakav dokaz koji bi mogao povezati Petra Lazovića sa bilo kojim krivičnom djelom. Ovakva neaktivnost tužilaštva navodi me na zaključak da je tužilac Petra Lazovića stavio pritivor kako bi o bio opravdanje za određene medijske navode i omalovažavenje njega i njegove porodice, kao i njegovog rada", rekao je Martinović.

On je kazao da je Petar Lazović jedan od najboljih operativaca koje naša policija ima.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

"On je svojim radom doprinio da smjesti iza rešetaka preko 110 pripadnika kriminalnih klanova. On se u pritvoru nalazi kao taoc nemogućnosti crnogorskog tužilaštva da se izbori sa određenim kampanjama koje su usmjerene na narušavanje ugleda porodice Lazović i samog Petra Lazovića", ocenio je advokat Martinović.

Vijeće Višeg suda pre sedam dana je produžilo pritvor Lazoviću, kao i Radovanu Pantoviću, za još dva meseca.

SDT izdalo je i nalog za hapšenja službenika Uprave policije Ljuba Milovića, koji se zajedno sa Lazovićem sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije, ali on nije dostupan istražnim organima.

Europol je Lazovića i Ljuba Milovića označio kao članove kavačkog klana koji su organizovali i bili umiješani u šverc narkotika iz Južne Amerike u Evropu i Australiju, kao i međunarodni šverc oružja i cigareta za "Kavački klan".

 

Komentari(0)

Loading