RADUNOVIĆ O POPISU KAO VELIKOM NACIONALNOM ZADATKU: "Nije svejedno!!! Mi smo SRBI! Mi govorimo SRPSKIM jezikom"

15:11

Crna Gora 1

Slaven Radunović, poslanik Demokratskog fronta, govorio je na slavi manastira Dovolja u Pljevljima, između ostalog, i o budućem izvjesnom popisu.

RADUNOVIĆ O POPISU KAO VELIKOM NACIONALNOM ZADATKU: "Nije svejedno!!! Mi smo SRBI! Mi govorimo SRPSKIM jezikom"
Printscreen

„Nemojte da vas zamajavaju da je svejedno hoćete li se na popisu izjasniti da ste Srbin ili Crnogorac, da govorite srpskim ili crnogorskim jezikom. Nije svejedno!!! Mi smo SRBI! Mi govorimo SRPSKIM jezikom“, jasno je poručio Radunović.

On je takođe poručio da je popis jedan veliki nacionalni zadatak.

„Mi ljubimo trobojku, ljubimo Srbiju, ljubimo Republiku Srpsku, a najviše ljubimo Kosovo“, zaključio je Radunović.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Komentari(1)

Loading
Jedan od nas

31.08.2022 22:45

Тако је брате Србине! Свака ти је као у Његоша! Ево ја живим у Новом Саду, и ми овде нисмо дозволили да се овде ухвати "Милов палцер" у виду Ненада Чанка који све са родбином и комшијама не може да сакупи више од стотинак присталица! Он, чији је отац као комунистички кадар дошао из Лике, глуми неког "војвођанера" и хоће неку "војвођанерску" нацију. Мало сутра! Војводина је већински српска била и 1970тих и 1980тих, а 90тих, доласком избеглих Срба са ратом захваћених простора тадашње Југославије, проценат Срба је још убедљивији! Овде никакав референдум не би ни био спроведен, јер се зна да би 100%, за останак у Србији гласало бар 95%грађана, тако да то питање ни Чанак , ни сличне креатуре не смеју ни да протежу. А ви браћо, држи те се и не дајте. Црна Гора је била Пијемонт Српства! Српска Спарта! Ако су ови око мила(намерно малим словом) продали своје претке(а сви се сећамо како је мило био у говорима гори и од Шешеља колики је тада био Србин!) и издали своје идеале и своје етничко порекло, ви немојте. Образ, част, то је одлика правих Срба, коју су Срби из Црне Горе најдуже задржали. Наравно да је битно како ћете се изјаснити на попису. Ако се не изјасните као Срби и као Православци, верници Српске Православне Цркве, Митрополије црногорско-приморске или Епархије будимљанско-никшићке или Епархије милешевске или Епархије захумско-херцеговачке и приморске, вас могу искористити и ставити у неку другу етничку скупину, којој ви нити припадате нити желите да припадате. Када се има посла са преварантима, треба пазити на и најмањи детаљ. Свако добро. Живело наше српско племе и наша духовна мајка Српска Православна Црква!