MEDOJEVIĆ O SAJBER NAPADU: Službenici CG posećivali SAJTOVE ZA ODRASLE pa u pomoć zvali NATO i FBI

13:11

Crna Gora 0

Nebojša Medojević, predsjednik Pokreta za promjene, pitao je zašto je teško reći istinu.

MEDOJEVIĆ O SAJBER NAPADU: Službenici CG posećivali SAJTOVE ZA ODRASLE pa u pomoć zvali NATO i FBI
Printscreen/Youtube/http://unsplash.com/

"Nema nikakvog organizovanog hakerskog napada stranih službi. Radi se, najvjerovatnije, o ljudskom faktoru. Neki službenici Vlade su posjećivali sajtove za odrasle sa službenih kompjutera i pokupili malicionzne programe koji su zaključali neke baze podataka i sada traže pare. Nevjerovatna glupost i bezobrazluk. Poštovanje osnovnih bezbjednosnih procedura i zaštita je dovoljno da se izbjegnu ovakve blamaže i problemi. „Ransomware“ (ucjenjivački) programi su bezopasni, ako se operateri pridržavaju propisanih procedura i postupaka. Priča o virusu od deset miliona eura (počelo je sa 100.000, pa 2,5 miliona eura) je sprdanje sa državom i zdravim razumom", naveo je Medojević.

Kako je saopštio, zvati NATO i FBI da spasavaju državu zbog DDos napada i poseta sajtovima za odrasle sa službenih kompjutera je neviđena blamaža i ponižavanje države.

"Ako ovi “hakeri” traže 10 miliona eura za otključavanje državnih baza podataka, to jednostavno treba reći. Optuživanje Rusije, pa sada Kube zbog neopreznosti i gluposti nekih državnih službenika iz Ministarstva finansija je najbolji dokaz dubine političke i državne krize koju su izazvali neviđeni politički eksperimenti. Država nije igračka", poručuje on.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Komentari(0)

Loading