I DF SE NADA PREMIJERSKOM MESTU: Ime mandatara za dve nedelje, novo i rukovodstvo skupštine

12:23

Crna Gora 0

Posle dve godine lutanja, dve propale vlade, mnogo svađa, uvreda, optužbi, pobednici izbora 30. avgusta 2020. godine ponovo su zajedno, najavljujući eliminaciju svake mogućnosti učešća Demokratske partije socijalista u izvršnoj vlasti u bilo kojoj formi.

I DF SE NADA PREMIJERSKOM MESTU: Ime mandatara za dve nedelje, novo i rukovodstvo skupštine
Alo.me

U planu je i nastavak demontaže bivšeg režima, borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, rešavanje socio-ekonomskih problema, izbor Sudskog saveta, članova Ustavnog suda.

Koalicija "Za budućnost Crne Gore" kao nosilac pobede ima najveću odgovornost, ali i "Mir je naša nacija" i "Crno na bijelo". U narednih 15 dana treba da kandiduju mandatara za sastav nove vlade i izaberu rukovodstvo Skupštine Crne Gore. Ovo će biti prva vlada gde će ministri (možda i premijer) biti iz redova Demokratskog fronta.

Nova vlada će biti politička, a od efikasnosti njenog rada zavisiće i koliko će trajati. Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera DF Andrija Mandić, saopštio je da će izbor mandatara biti rezultat razgovora i dogovora.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Potpisali smo politički sporazum, gde smo se obavezali da ćemo formirati novu vladu. Zapisali smo i jednu veoma važnu stvar - ne želimo da se neko meša u naše međusobne dogovore. Vrata vlade otvorena su za autentične predstavnike manjinskih naroda u Crnoj Gori, tako da bi podrška toj vladi trebala da bude značajno veća od broja 41 koji je osnovni broj parlamentarne većine - saopštio je Mandić.

On je podsetio da se parlamentarna većina dogovorila da izbor nove vlade prati i izbor novog skupštinskog rukovodstva. Govoreći da li se razmatra ideja da premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović ostane na čelu Vlade, na što je i sam spreman, Mandić poručuje da će svi predsednici stranaka izaći sa svojim predlozima. Na poruku iz Brisela da neće dati podršku evropskom putu Crne Gore ukoliko DF bude u Vladi, Mandić odgovara:

- Crna Gora želi da donosi odluke o sebi i ne želimo više da nam se iko meša u naše unutrašnje poslove. Neki briselski činovnici su se zbunili, misle da ako su prethodne dve godine kadrirali da će to činiti i nadalje. To vreme je za nama. Crna Gora ima pravo, kao i sve druge evropske države, da sama sebi bira vlast.

DF: POVERENJE MANDIĆU

FUNKCIONERI, članovi i simpatizeri DF smatraju da Andrija Mandić treba da bude novi premijer.

- Prirodno je da premijera daje onaj koji je najjači u DF. Lično mislim da to treba da bude Andrija Mandić - kazao je poslanik Jovan Vučurović.

Istog mišljenja je i poslanica Jelena Božović:

- Ozbiljne vlade bez DF nema, kao što bez DF nema ni ozbiljnog obračuna sa kriminalom i štetnim nasleđem DPS. Zato premijera ne treba ni tražiti u bilo čijim, osim u redovima DF, a to mesto svakako pripada Andriji Mandiću.

Izvor: novosti.rs

Komentari(0)

Loading