KNEŽEVIĆ: DF ne blokira evorpski put države

19:00

Crna Gora 2

Demokratski front spreman je da bude dio dvotrećinskog dogovora za izbor sudija Ustavnog suda, i u potpunosti odbacujemo bilo koji narativ o tome da smo blokirali ili da ćemo blokirati evropski put Crne Gore, kazao je Milan Knežević, jedan od lidera DF-a, prenosi Dan.

KNEŽEVIĆ: DF ne blokira evorpski put države
Printscreen/Youtube

– Još u julu na sastanku s predsjednicima parlamentarnih stranaka smo iskazali spremnost da kroz parlamentarni dijalog sa dvije trećine i više glasova izaberemo članove Sudskog savjeta, sudije Ustavnog suda i VDT-a. Nažalost, ne krivicom DF-a, došlo je do jednostranih kombinatorika bivše parlamentarne većine koja je bila odustala od dvotrećinske podrške za deblokadu pravosuđa, i sad kao rezultat imamo institucionalno lutanje u ćorsokaku. Zato još jednom pozivam aktere parlamentarnog života, da uprkos razlikama među nama, otpočnemo deblokadu pravosuđa sa dvotrećinskom podrškom za izbor sudija Ustavnog suda, i tako spasimo državu ustavne paralize i omogućimo stvaranje preduslova za donošenje izbornog zakona i pripremu izbora koji slijede – kazao je Knežević.

Izvor: Dan

Komentari(2)

Loading
MilanI

05.09.2022 10:27

Kome se ti Kneževiću tako nevješto pravdaš. Njima treba jeftina radna snaga koja ima evropske manire. Usput bez papira obespravljena. Nemojmo ih precenjivati, a za potcenjivanje svakako nisu. Gledajmo i mi svoj interes, a to je da budemo dobro sa Rusima, Francuzima, Srbima, Mađarima i onim zemljama od kojih zavisi naš turizam. Zabranio bih svim našim političarima bilo kakvu konverzaciju sa stranim političarima, izuzev premijeru. Tako ne bi dolazili u situaciju da nam neodgovorni izaslanici kroje sudbinu.

Hercegov grad

05.09.2022 13:49

I dupe bi dali samo da dodju do vlasti!