AMBASADOR RUSIJE U CG: Mediji crnogorskom društvu nisu uspeli da nametnu RUSOFOBNU KAMPANJU

11:35

Crna Gora 1

U četrvrtak veče u Podgorici je uspešno održana tribinu u organizaciji Udruženja novinara Crne Gore, sa temom „Rat Rusije i Ukrajine iz ugla ratnog reportera“. Tribini je prisustvovao i ambasador Ruske Federacije u Crnoj Gori Vladislav Maslenikov, koji se na kraju obratio prisutnima.

AMBASADOR RUSIJE U CG: Mediji crnogorskom društvu nisu uspeli da nametnu RUSOFOBNU KAMPANJU
Printscreen/Youtube

Maslenikov je istakao da je u ruskim i crnogorskim medijima govorio o tome da su u Evropskoj Uniji zabranili jedan deo ruskih medija. Prema rečima ambasadora, Crna Gora je otišla korak ,,napred „, pa je zabranila apsolutno sve.

Uprkos svim potezima Crne Gore i crnogorskih medija, koji se isključivo okreću zapadnoj strani i prenose isključivo njihova mišljenja, crnogorska javnost ima drugačije razmišljanje.

Maslenikov je više puta u medijima istakao da ljudi u Crnoj Gori razmišljaju drugačije, te da crnogorski mediji nisu uspeli da crnogorskom društvu nametnu rusofobsku kampanju.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

„U Ukrajini se decenijama sprovodio antiruski program i stvarana je nacija na temeljima antiruskog narativa.“ – izjavio je Vladislav Maslenikov ambasador Ruske Federacije u Crnoj Gori na tribini Udruženja novinara Crne Gore.

Ambasador Maslenikov je dodao da je: „Za sve nevolje u Ukrajini tamošnja vlast je krivila Rusiju. Uz to Ukrajina je bila od velikim uticajem zapadnih sila, sprovodila je biloške nedozvoljene projekte, zahtevala da postane član NATO, pa i nuklearna sila. To je i osnovni razlog zašto je Rusija započela specijalnu vojnu operaciju u toj zemlji.“

„Rat u Ukrajini je dugo pripreman, još od raspada SSSR-a, u kojem je Ukrajina bila jedna od najrazvijenijih i najbogatijih federalnih jedinica. Nakon dobijanja nezavisnosti njen razvoj je potpuno prestao, jer Evropa nije želela da Ukrajina ima bilo kakvu industriju.“ – zaključo je Maslenikov i dodao da u Crnoj Gori za proteklih 6 meseci ništa nije bilo tako objektivno kao ratne reportaže Igora Damjanovića, na čemu mu je izrazio posebnu zahvalnost.

Ambasador je istakao da se često postavlja pitanje, zašto specijalna vojna operacija još uvek traje i zašto se ne može odmah završiti.

,,U ovoj situaciji pokušavamo da smanjimo broj žrtava. Brze odluke ne mogu biti prihvatljive, jer se radi o velikoj teritoriji“, istakao je Maslenikov.

Ambasador je rekao da Zapad i dalje ćuti i ne reaguje na pogrešne odluke Ukrajine, te da se trude da unište sve veze sa Rusijom.

Komentari(1)

Loading
Singid

05.09.2022 23:02

Dobro namesta naocare uz poruku organizatorima.