ŠARANOVIĆ (DEMOKRATE): Đurović i dalje blokira primjenu potpisanog sporazuma

15:11

Crna Gora 0

Poslanik Demokratske Crne Gore u Skupštini Danilo Šaranović poručuje da Danijela Đurović i dalje blokira primenu potpisanog sporazuma partija pobednica sa parlamentarnih izbora 2020. godine.

ŠARANOVIĆ (DEMOKRATE): Đurović i dalje blokira primjenu potpisanog sporazuma
Printscreen/Youtube

„Ukoliko u najhitnijem roku ne nastavi prekinutu sjednicu i na istoj ne podnese ostavku smatraćemo da sastanak nije ni sazvan radi prevazilaženja krize već zbog spašavanja gospođe Đurović na isti način kako se, raznim vratolomijama, sporazumima i pauzama pokušala spasiti 43. DPS vlada“, ističe Šaranović.

„Dva dana nakon što su partije zaključile sporazum gospođa Đurović i dalje, zbog samo jedne fotelje blokira primjenu Sporazuma. Podsjećam građane Crne Gore da je gospodin Bečić prilikom njegove smjene odbio pauzu i insistirao da se sjednica sazvana zbog njegovog razrješenja završi istog dana, jer fotelja nije ni osnov ni razlog našeg bavljenja politikom, već građani Crne Gore i država Crna Gora“, smatra Šaranović.

Ističe da Gospođa Đurović, koja je izabrana za predsednicu Skupštine Crne Gore na osnovu Sporazuma koji je gospodin Joković zaključio sa Milom Đukanovićem prihvata predlog Nove srpske demokratije i pristaje na pauzu samo iz egoističnih razloga, jer zna da se Sporazum ne može primeniti sve dok se Skupština ne vrati u legitimne tokove i njeno predsedavanje ne preuzme potpredsednica Skupštine Crne Gore, Branka Bošnjak do izbora novog čelnika Skupštine.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

„Ukoliko gospođa Đurović u najhitnijem roku ne nastavi prekinutu sjednicu i na istoj ne podnese ostavku smatraćemo da sastanak nije sazvan radi prevazilaženja krize, već zbog spašavanja gospođe Đurović na isti način kako se, raznim vratolomijama, sporazumima i pauzama pokušala spasiti 43. DPS Vlada. Ili možda još gore, zato što se želi nastaviti saradnja sa DPS, posebno u svijetlu činjenice da je Vladimir Joković na sastanku, jasno i decidno kazao: “ako gospođa Đurović bude razriješena, ne znam šta može da uradi, jer je ona 41. poslanik”. Ovo potvrđuje naše sumnje da se postupanjem gospođe Đurović želi srušiti Sporazum i aktivirati koalicioni Sporazum kojeg je Joković zaključio sa Demokratskom partijom socijalista Crne Gore“, zaključio je Šaranović u izjavi dostavljenoj medijima.

Izvor: region.alo

Komentari(0)

Loading