"EVROPA SAD" ZBOG POPULIZMA UGROZILA ZDRAVLJE GRAĐANA: MInistar zdravlja CG optužio Spajića za neodgvornost

11:59

Crna Gora 0

Zdravstveni sistem je u alarmantnoj finansijskoj situaciji. Projekat Evropa sad je potpuno ugrozio njegovo funkcionisanje, ocenio je ministar zdravlja Dragoslav Šćekić.

"EVROPA SAD" ZBOG POPULIZMA UGROZILA ZDRAVLJE GRAĐANA: MInistar zdravlja CG optužio Spajića za neodgvornost
Printscreen/Youtube/Vlada Crne Gore

"Nije obezbjeđen fond sa kojim bi se dugovi mogli izmiriti...ovo je hronologija ponašanja i odgovornosti prethodnih Vlada..Zahvaljujući neodgovornom ponašanju bivšeg ministra Spajića ne možemo da platimo dugove", kazao je.

Dodaje da zdravstveni sistem ne sme da bude oslonjen na imaginarne prihode.

"Zahvaljujući dobroj volji od toga malo što je ostavljeno u državnoj rezervi mi možemo da dobijemo sedam miliona kako bi dobili jednu količinu ljekova i premostili do rebalansa budžeta....Ovo što je urađeno je pitanje za Specijalno tužilaštvo, u pitanju je ugrožavanje zdravlja građana",  naglašava Ščekić.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

“Za 2021. godinu nijesu obezbijeđana sredstva koja je Fond potraživao. Samim tim su se, ne samo što nisu mogli dugovi koji su nastajali godinama unazad, nisu mogli da se izmire, a nisu mogle da se izmire ni tekuće obaveze. Ovo je hronologija ponašanja i odgovornosti prethodnih vlada. Ono što smo mi zatekli kao ova Vlada jeste vađenje krompira i žara”, kazao je ministar zdravlje.

“Ne može Montefarm da isplati dugove veledrogerijama, a tiču se najtežih pacijenata odnosno terapija za onkološke bolesnike”, istakao je Šćekić podsećajući da od novembra 2021. godine i zaključka na Vladi nije uplaćen cent.

Ako se ne uradi rebalans budžeta, naglašava Šćekić, vrlo brzo nećemo moći lekovima da snabdevamo zdravstvene ustanove.

“Zato što ništa nije predviđeno budžetom za 2022. godinu. Dosta je populizma i neodgovornih izjava”, dodao je on.

Rekao je da od traženih 13 miliona mogu da dobiju sedam.

“Kako bi infuziono djelovali, kako bi jednim bajpasom dobijemo količinu ljekova i premostimo do rebalansa budžeta… Ovo što je urađeno je pitanje za SDT”, poručio je ministar zdravlja.

Komentari(0)

Loading