IZNEVERENA OČEKIVANJA DPS-A I SATELITA: Sa sastanka izašli "spuštenog nosa"

15:11

Crna Gora 0

Uprkos jučerašnjoj gromkoj najavi sastanka DPS-a i njihovih satelita (SDP, SD, BS…) sa ambasadorima Rajnke, Medoks i ambasadorima država članica Evropske unije u Crnoj Gori, ishod razgovora, ako je sudeći prema izjavama pojedinih učesnika, nije baš najsrećniji po njih.

IZNEVERENA OČEKIVANJA DPS-A I SATELITA: Sa sastanka izašli "spuštenog nosa"
Printscreen/Youtube/DPS Crne Gore

Naime, tradicionalno „prčevita“ Draginja Vuksanović-Stanković iznenadila je diplomatskim tonom u svojoj izjavi nakon sastanka, imajući u vidu da je reč o političarki koja ne ume da sakrije emocije oduševljenja prema svakom potezu koji ide u susret oživljavanju odnosa tri pobedničke koalicije.

„Ambasadori smatraju da mi treba da se dogovorimo oko formiranja vlade, ali svakako znaju koje su to partije koje dijele ključne evropske vrijednosti. Da bi smo ušli u EU saglasni smo da moramo da radimo na dijalogu kako bi postigli dogovor oko deblokade pravosuđa“, istakla je Vuksanović Stanković dodajući da je prioritet put u EU i deljenje evropskih vrednosti.

„Vidjećemo koji će koncept biti zagovaran oko vlade, prvi je tehnička vlada koja će da pripremi izbore, a drugi je politička vlada“, saopštila je Draginja.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Dakle, isuviše meko i „antiprčevito“.

S druge strane, znakovito je i to što poslanici Demokratske partije socijalista nijesu davali izjave nakon sastanka.

Verujemo da će tako i ostati, i da neće biti otvorenog ili bilo kakvog drugog mešanja određenih političkih centara iz inostranstva, te da će narodna volja iskazana na parlamentarnim izborima od 30. avgusta biti osnovni pravac i razlog pri formiranju nove Vlade Crne Gore.

Komentari(0)

Loading