ČUDA SE DEŠAVAJU: Stranci kod Bara pronađeni živi nakon 30 sati provedenih u provaliji na planini

09:30

Crna Gora 0

Pronađena dvojica stranaca koji su nestali u četvrtak poslepodne nakon što su paraglajdingom poleteli sa vrha Vrsute iznad Bara, sa visine od 1.183 metra. Oni su oko 30 sati proveli u provaliji na planini Vrsuta.

ČUDA SE DEŠAVAJU: Stranci kod Bara pronađeni živi nakon 30 sati provedenih u provaliji na planini
Foto: Rina

- Obojica su živi, Pronašli smo ih nepunih pola sata pre ponoći na oko 100 metara od mesta gde su poleteli. U toku je evakuacija - kazao je Aco Vulević iz Službe zaštite i spasavanja Bar.

Vulević kaže da iako je potraga bila prekinuta zbog lošeg vremena oko 18 časova nije mogao da se pomiri sa činjenicom da nisu našli dva čoveka I krenuo je sa kumom Draganom put vrhova Vrsute.

- Našoj sreći nema kraja, našli smo ih obojicu - kazao je kratko Vulević

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja Bar su počeli potragu u petak ujutro u rejonu Vrsute za nemačkim državljaninom Štefanom Hajmanom (45), turistom i ruskim državljaninom A.M. pilotom koji su u četvrtak poslepodne nestali tokom spuštanja sa Vrsute paraglajderom dvosedom. Potragu je na kratko zaustavilo loše vreme, jaka kiša i vetar.

- NJih dvojica su poleteli sa Vrsute u 17:45, a Štefanova žena ih je pogledom pratila sa planine, i, kako je kazala, nešto joj je na tren odvuklo pažnju, a kada se okrenula, njih dvojice više nije bilo u vidokrugu.

U celodnevnoj potrazi za nestalim paraglajderistima, osim pripadnika barske Službe zaštite i spašavanja, bili su uključeni i Vojska Crne Gore, Uprava policije, Regionalni centar Uprave policije, Granična policija, rendžeri iz Nacionalnih parkova, helikopter  i dronovi.

Komentari(0)

Loading