DF NEPODOBAN, BEČIĆ PAŠE? Ko su pouzdani partneri EU i SAD u novoj vladi Crne Gore

10:00

Crna Gora 0

Evropska unija i SAD ne vide Demokratski front kao pouzdanog partnera u budućoj Vladi Crne Gore.

DF NEPODOBAN, BEČIĆ PAŠE? Ko su pouzdani partneri EU i SAD u novoj vladi Crne Gore
Printscreen/Youtube

Ovakav stav imali su i ranije visoki predstavnici Vašingtona i Brisela, tvrdeći da Crnoj Gori trebaju "proevropske partije", smatrajući da uz stranke bišeg režima Mila Đukanovića treba dati šansu i pobednicima poslednjih izbora i to samo Demokratama Alekse Bečića.

Ovo se, prema nezvaničnim saznanjima, čulo i na poslednjem sastanku predstavnika poraženih snaga na izborima 2020. godine sa zapadnim diplomatata.

Cilj je, kako su naveli, da se u parlamentu konstituiše stabilna evropska i evroatlanska većina kako bi država izašla iz duboke institucionalne, ekonomske i bezbednosne krize.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Samo vlada sa DF može se efikasno obračunati sa mafijom i sprovesti neophodne reforme - kaže, jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević.

- Verujem da će Evropska unija podržati svaku demokratski izabranu vladu Crne Gore, a posebno onu koju će voditi DF.

Delegacija Evropske unije zajedno sa zapadnim ambasadama člnica Evropske unije u Crnoj Gori, pozvala je juče sve političke aktere da se uključe u širok i konstruktivan dijalog kako bi se izgradio konsenzus i zajedno radilo na usvajanju i implementaciji reformi koje se odnose na EU. Oni su istakli hitnu potrebu imenovanja sudija Ustavnog suda, članova Sudskog saveta i VDT.

Izvestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru Tonino Picula kazao je da će obnavljanje procesa pridruživanja Crne Gore Evropskoj uniji ići teško ako sastavljanje vlade bude zavisilo od partija koje ne dele evropske vrednosti.

KORIST NARODA PRE FUNKCIJE

LIDER Demokrata Bečić saopštio je da se "u korist države i naroda Crne Gore" odriče funkcije premijera i šefa crnogorskog parlamenta. Među prvima ovu odluku pozdravili su u Ujedinjenoj Crnoj Gori, članici pobedničke koalicije "Za budućnost Crne Gore".

Izvor: novosti.rs

Komentari(0)

Loading