KORDIĆ: Potrebne su nam sudije koje nas neće izneveriti skandalima (VIDEO)

13:52

Crna Gora 0

Ustavni odbor razmatraće danas izveštaj Komisije o izboru četvoro sudija Ustavnog suda Crne Gore na osnovu javnog poziva od 1. avgusta. Komisija je formirana na prošloj sednici sa zadatakom da pregleda dokumentaciju 19 kandidata koji su konkurisali za sudije Ustavnog suda.

KORDIĆ: Potrebne su nam sudije koje nas neće izneveriti skandalima (VIDEO)
youtube printscreen

Komisija, koju čine Jovanka Laličić, Luiđ Škrelja i Vladimir Martinović, utvrdiće da li su prijave kandidata u skladu sa uslovima koji su propisani javnim pozivom. Saopšteno je da su se na javni poziv prijavili Snežana Armenko, Alija Beganović, Tatjana Bulatović, Ilija Vukčević, Sulejman Guči, Dragana Đuranović, Azra Jasavić, Snežana Jonica i Jovan Kojičić.

Na javni poziv prijavili su se i Sanja Malenjak, Jadranka Novaković, Zdenka Perović, Mirjana Popović, Ivan Radojičić, Branislav Radulović, Enesa Rastoder, Jelena Ružičić, Gorica Fatić i Edis Hadžić.

Ustavni sud, od ukupno sedam, sada ima četiri člana. Predsednik je Budimir Šćepanović, a članovi Milorad Gogić, Desanka Lopičić i Miodrag Iličković, koji u utorak ispunjava uslove za penziju, čime taj sud neće imati kvorum za rad.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Početkom godine penzionisan je Dragoljub Drašković, a ranije Hamdija Šarkinović i Mevlida Muratović.

Predsednica Ustavnog odbora Simonida Kordić podsetila je da je javni poziv za izbor četvoro sudija Ustavnog suda otvoren 1. avgusta a trajao je mesec dana.

Kordić je na sednici kazala da je jasno da je neophodno izabrati sudije koji nas neće izneveriti skandalima, za šta je potreban otvoren i širok dijalog.

Izvor: portal dan

Komentari(0)

Loading