GODINE PROLAZE, A TI ŽIVIŠ BRATE MOJ: Brano Mićunović dao čitulju povodom godišnjice smrti Đorđa Božovića Giške (FOTO)

09:24

Crna Gora 0

Kontroverzni crnogorski biznismen Brano Mićunović dao je čitulju povodom trideset i jedne godine od smrti Đorđa Božovića Giške, sportiste i osnivača Srpske garde.

GODINE PROLAZE, A TI ŽIVIŠ BRATE MOJ: Brano Mićunović dao čitulju povodom godišnjice smrti Đorđa Božovića Giške (FOTO)
Принтсцреен

-Godine prolaze, a ti živiš brate moj. Nisam te mogao sačuvati od smrti, ali te ljubavlju čuvam od zaborava. Zauvek tvoj brat, Brano Mićunović - piše u čitulji koju je Mićunović objavio.

Принтсцреен
 

 

Giška je rođen 15. septembra 1955. u Peći u porodici Gavrila i Milene Božović. Đorđe je do 1964. živeo u Inđiji, koju je kasnije često posećivao, nakon čega se sa majkom i mlađom sestrom Slavicom porodica preselila u Beograd.

U zatvoru je uspeo da pročita skoro sve knjige iz biblioteka i završi Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu. Planirao je da završi i teologiju, ali nije dobio dozvolu da iz zatvora polaže ispite. Govorio je šest stranih jezika.

Po dolasku na Voždovac upoznaje se sa Branislavom Matićem Belim, sa kojim postaje nerazdvojan prijatelj. Postaje član bokserskog kluba Radnički, gde ga je u borbama mogao pobediti samo Žorž Stanković. U sukob sa zakonom dolazi kada je u jednoj uličnoj tuči izboden nožem. Ranjavanje je preživeo zahvaljujući snažnoj konstituciji zbog čega je i dobio nadimak Giška. Sa trinaest godina je ilegalno otišao u Italiju. Po povratku u Jugoslaviju počinje druženje sa Borisom Petkovim i Rankom Rubežićem čime biva upleten u svet kriminala. Giška je to ovako opisao:

- Onima koji me optužuju da sam kriminalac kažem: u Beogradu sam se pročuo kao dosta dobar bokser, vredan u školi, a željan svega. Hoću da se i provedem, volim devojke, a para nema. Kako se snaći? Predloži ovaj ono, ajde sitno, ajde krupno, ajde pljačka... Krenuo sam iz neke želje za avanturizmom, za nekim glupiranjem, i toga se danas stidim. Ali ja to časno zovem pravim imenom.

Izvor: region.alo

Komentari(0)

Loading