MILO TVRDI DA NIJE PREKRŠIO USTAV, DRITAN GA OPTUŽUJE: Samovolja, autokrata....

08:35

Crna Gora 0

Milo predložio skraćenje mandata Skupštini

MILO TVRDI DA NIJE PREKRŠIO USTAV, DRITAN GA OPTUŽUJE: Samovolja, autokrata....
EPA

Šef kabineta predsednika Crne Gore Miodrag Radović, izjavio je da je predsednik Milo Djukanović "postupio u skladu s Ustavom" kada je odbio da prihvati predlog da mandatar za sastav nove vlade bude Miodrag Lekić i kada je uputio predlog za skraćenje mandata skupštini.

"Predstavnici partija i koalicija koji se sada naknadno oglašavaju, pozvani su na konsultacije kod predsednika Crne Gore 15. septembra. U dopisu s tim datumom (u prilogu) izmedju ostalog su najavili da će predlog za mandatara potvrditi neophodnim brojem potpisa, što nisu uradili u predviđenom roku, koji je istekao 19. septembra u ponoć. Da ne pominjemo izjave pojedinih učesnika tih pregovora u vezi s potpisima, s kojima je javnost upoznata", napisao je Radović na Tviteru.

Građanski pokret URA je saopštio danas da je predsednik Crne Gore Milo Đukanović predlogom za skraćenje mandata Skupštini prekršio Ustav, a da su demokrate rušenjem 43. Vlade vratili mehanizam predsedniku države u ruke.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Nesporna je, kažu oni, činjenica i da Miodrag Lekić ima podršku GP URA za novog mandatara jer je Predsedništvo taj predlog juče potvrdilo na glasanju, ali i donelo odluku da se ne potpisuje bilo kakav dokument do konačnog dogovora i preciziranja svih stvari.

„Đukanović je ovim činom pokazao nedemokratski karakter, samovolju i autokratski manir, jer Ustavom i zakonima nije predviđeno da se za imenovanje mandatara Vlade potpisi moraju skupiti. Bez potpisa poslanika određeni su gotovo svi mandatari vlada u Crnoj Gori. U ovom trenutku najvažnija stvar za i dalje aktuelni sastav parlamenta jeste da se postigne konsenzus oko izbora Sudskog saveta i sudija Ustavnog suda kako zbog EU puta Crne Gore tako i zbog regularnosti izbornih procesa koji slede“, poručuje GP URA.

Izvor: rtcg

Komentari(0)

Loading