BRATIĆ REAGOVALA NA TEKST POBJEDE: Novac dodeljen ministarstvu prosvete "pojeo"sistem JEDAN ZAPOSLENI- 4 GLASA

16:18

Crna Gora 0

Bivša ministarka prosvete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić reagovala je na Twitteru povodom današnjeg pisanja „Pobjede“ gde se navodi da je njen resor dobio duplo negativno mišljenje za poslovanje u 2021. godini i da je potrošila 170 miliona evra za plate što je, kako piše Pobjeda 80% budžeta četiri ministarstva.

BRATIĆ REAGOVALA NA TEKST POBJEDE: Novac dodeljen ministarstvu prosvete "pojeo"sistem JEDAN ZAPOSLENI- 4 GLASA
Printscreen/Youtube

Bratićka poručuje da ona nije potrošila pare za plate već da su oni koji su vladali 30 godina zapošljavali po sistemu jedan zaposleni – četiri glasa i da je Vesna Bratić otpuštala, sada bi se vodila retorika „revanšizma i renesanse“.

„Ministarstvo se uvijek zove po imenu ministarstva. Samo se ono u kojem sam ja zove Vesna. Nije Vesna ništa „potrošila“ nego plate zaposlenim isplatila, i to ne Vesna nego Vlada, tj. Ministarstva“, pojašnjava Bratićeva.

U tekstu Pobjede se navodi i da je kolegijum na čelu sa Branislavom Radulovićem senatorem Nikolom N. Kovačevićem stava da finansijski izveštaj za 2021. godinu ne daje istinit i objektivan prikaz prihoda i rashoda, a da greške imaju materijalan i prožimajući efekat.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

„Zbog toga, ali i kršenja više zakona, izveštaj će, osim Ministarstvu finansija (MF) i nadležnom skupštinskom odboru, biti dostavljen i Vrhovnom državnom tužilaštvu“, piše Pobjeda.

Sa druge strane, Bratićeva je na Twitteru napisala da se plate iz nekadašnjeg MPNKS isplaćuju i za sve škole u državi.

„Ne gađajte se milionima. Ne obmanjujte javnost „vatrenim“ naslovima. Ne crtajte mi opet metu jer će kad-tad Tužilaštvo da radi onako kako treba. Samo kažem. I, još nešto: zaista mi ne dopuštate da se vratim najljepšem poslu na svijetu. Gurate me opet u politiku, a tamo ću opet da se borim, samo još jače, protiv svih ovakvih pojava. I u „novinarstvu“, zaključila je Bratićeva.

Komentari(0)

Loading