DAVAO UPUTSTVA KAKO DA IZLOME ČOVEKA: Otkrivene nove prepiske u SKY aplikaciji KOJU JE KORISTIO MEDENICA

09:35

Crna Gora 0

Specijalno tužilaštvo proširilo je istragu protiv Miloša Medenice za još jedno krivično dеlo – sprečavanje dokazivanja.

DAVAO UPUTSTVA KAKO DA IZLOME ČOVEKA: Otkrivene nove prepiske u SKY aplikaciji KOJU JE KORISTIO MEDENICA
Printscreen/RTCG

Po spisima, u koje su crnogorski mediji imali uvid, on je u avgustu 2020. godine preko telefona pretio policajcu Mladenu Boškoviću, da lažno svedoči u predmetu koji je Osnovno tužilaštvu u Kolašinu formiralo protiv njegovog prijatelja Ivana Jeknića.

„Nakon saznanja da je njegov prijatelj Ivan Jeknić napao policijske službenike Predraga Rakočevića i Mladena Boškovića, dana 08.08.2020. godine prilikom intervencije u ugostiteljskom objektu „Balkan“ u Kolašinu te da će u vezi sa tim biti pokrenut krivični postupak, dana 13.08.2020. godine u telefonskoj komunikaciji uputio prijetnje policijskom službeniku Mladenu Boškoviću kako bi on i njegov kolega Predrag Rakočević, kao svjedoci događaja, dali izjavu postupajućem tužiocu koja bi osumnjičenom Ivanu Jekniću pogodovala u krivičnom postupku“, piše u spisima predmeta.

Mediji su došli i do sadržine pretnji koje je navodno tom prilikom uputio Medenica.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

„Nije sve uniforma, ima život i poslije uniforme, greota je da momak zbog vas ide u zatvor. Dobro razmisli, ionako vas niko ne voli, da može očekivati da ih neko pljuje i napadne, nije Jeka sam, ima i on društvo“.

Miloš Medenica se tereti i da je naredio prebijanje policajca Boškovića. Zbog toga mu se, prvom naredbom na teret stavlja i da je počinio krivično delo – teška tjelesna povreda putem podstrekavanja.

„Neka ga za početak dobro izlome, pa ćemo vidjeti kako se bude ponašao. Kad ga obale, s palicom mu koljeno slome, ne treba mu metak ništa, ili čekićem, zagarantovano svaka kost u koljeno puca“, piše u spisima predmeta.

Miloš Medenica kao organizator kriminalne grupe, čiji je član, prema dokazima istražitelja postala i njegova majka, bivša predsednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, tereti se za još pet krivičnih dela koja je počinio od 2019. godine i to – stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično delo „krijumčarenje“, nedozvoljeno držanje oružja, zatim omogućavanje uživanja opojnih droga i „navođenje na protivzakonit uticaj“.

Komentari(0)

Loading