ČEVO RAVNO, GNIJEZDO JUNAČKO: Brat Jovice Vukotića objavio ČITULJU - evo koje reči je uputio (FOTO)

19:00

Crna Gora 1

Nezvanični šef škaljarskog klana Jovica Vukotić ubijen u Istanbulu, biće sahranjen danas u porodičnoj grobnici na groblju Čevo kod Cetinja u Crnoj Gori.

ČEVO RAVNO, GNIJEZDO JUNAČKO: Brat Jovice Vukotića objavio ČITULJU - evo koje reči je uputio (FOTO)
Printscreen

On će počivati u porodičnoj grobnici, pokraj oca Veselina, ubijenog 2019. godine.

Igor Vukotić, brat ubijenog Jovice, oprostio se od njega čituljom i to tekstom iz “Gorskog vijenca”.

Printscreen
 

 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

– Čevo ravno, gnjijezdo junačko, a krvavo ljudsko razbojište, mnoge li si vojske zapamtilo, mnoge li si majke ojadilo! Ljudske su te kosti zatrpale, ljudskom si se krvlju opjanilo; vazda raniš od Vidova dana junačkijem i konjskijem mesom gavranove i mrke vukove! Strašno l’ bješe jednom pogledati: dim te crni bješe priklopio, sto hiljadah pritislo Turakah, oko tebe puške grmijahu, frištijahu hiljade momakah a grakahu na jata vranovi. Iza tmine i sunce ogrije: pred večer se nad tobom izvedri, Turke mrtve po tebe brojasmo, pogodit se nigda ne mogasmo oko broja, koliko ih bješe – navodi se u čitulji.

Podsetimo, Jovica Vukotić je ubijen u Istanbulu 8. septembra. Njegovom automobilu u kojem je bio sa porodicom, na motoru su prišla dvojica atentatora i ispalila u njega pet metaka od kojih su ga četiri pogodila. Od zadobijenih povreda Vukotić je preminuo na licu mesta.

U energičnoj akciji istanbulske policije uskoro je usledilo hapšenje vinovnika ubistva. Tada se saznalo da je šef rivalskog kavačkog klana Radoje Zvicer za glavu Vukotića platio 1,5 miliona evra, grupi turskih mafijaša.

 

Izvor: region.alo

Komentari(1)

Loading
Poznavaoc

29.09.2022 21:17

E moj Igore ,poslije svega jos se lozis na gluposti! Pitam se sta bi sad dao da niste nokad nosili i vukli za sobom onu knjigu kao klinci "Vidimo se u citulji"! Evo se vidite, bravo!! USpjeli ste kao malo ko u zivotu-ostvarili ste djecacke snove!!