"RIJEČ REČE PA UTEČE": Milo predložio sednicu odbora pa pobegao

12:22

Crna Gora 0

Zakonodavni odbor Skupštine Crne Gore odgodio je raspravu o predlogu crnogorskog predsednika Mila Đukanovića za skraćenje mandata 27. saziva parlamenta, jer predsednik države nije došao na sednicu.

"RIJEČ REČE PA UTEČE": Milo predložio sednicu odbora pa pobegao
Printscreen/Youtube/DPS Crne Gore

Na sednicu Odbora došli su samo Đukanovićevi savetnici, pa je predsednica Odbora Maja Vukićević navela da nema uslova da se raspravlja o toj tački dnevnog reda.

“Dok ne dođe predlagač ne možemo razmatrati ovu tačku”, poručila je Vukićević i dodala da ne opstruira raspravu o skraćenju mandata Skupštini.

Predsednica Odbora Maja Vukićević kazala je danas na nema uslova da se rasprava o toj tački dnevnog reda održi jer joj mora prisustvovati predlagač odnosno predsednik države Milo Đukanović.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Vukićević je navela da je već jednom odgodila sednicu jer joj je rečeno iz DPS da će predsednik države danas doći na sednicu. Navela je i da je spremna još jednom da odgodi sednicu.

„Ja ću ovu sjednicu još jednom odgoditi dok se ne steknu uslovi da se sjednica održi“, navela je Vukićević.

Poslanica DPS-a Jovanka Laličić kazala je da nema prepreka da se sednica Odbora održi, jer na sednicu Odbora mogu da dođu i predstavnici predlagača.

Laličić je navela da će sednici Skupštine, kada se bude raspravljalo o skraćenju mandata,  prisustvovati predsednik države, ali da nijedan propis ne predvića da Đukanović mora biti prisutan i na sednici Odbora. 

Predsednik LP Andrija Popović saopštio je da je očekivao da će Đukanović doći na današnju sednicu, mada kako dodaje zakonima ta obaveza nije precizirana.

Đukanović je u obrazloženju inicijative naveo da se nisu stekli uslovi da mandat za sastav Vlade poveri lideru Demosa Miodragu Lekiću.

Kako je rekao, konsultativni proces je jasno pokazao da nema osnova da se u Ustavom predviđenom roku predloži mandatar koji bi obezbedio podršku u Skupštini za sastav 44. Vlade Crne Gore.

“Skraćenje mandata Skupštini najoptimalnije rešenje u datoj političkoj situaciji, i da je u najboljem interesu svih građana Crne Gore, jer se time otvara mogućnost za organizovanje prevremenih parlamentarnih izbora u što kraćem roku“, smatra Đukanović.

To će, smatra predsednik, omogućiti izbor Vlade koja će delovati u punom kapacitetu.

Crnogorski parlament će o predlogu Đukanovića raspravljati na sednici koja je zakazana za petak.

Komentari(0)

Loading