OGLASIO SE RADE MILOŠEVIĆ: Evo šta kaže o hapšenju

19:02

Crna Gora 0

Direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević saopštio je da nije priveden niti uhapšen u sinoćnoj akciji Specijalnog državnog tužilaštva u Nikšiću.

OGLASIO SE RADE MILOŠEVIĆ: Evo šta kaže o hapšenju
Vlada Crne Gore

Istakao je da se odazvao pozivu policije u svojstvu građanina i pružio svu potrebnu dokumentaciju koja je od njega tražena na uvid nadležnim organima.

“Odazvao sam se. Podržavam akciju SDT- a i Policije u cilju rasvetljavanja ovog i svih slučajeva iz nadležnosti Uprave prihoda i carina i stojim na raspolaganju da pružim sve neophodne informacije u cilju rasvetljavanja potencijslnih nezakonitosti jer je to u zajedničkom interesu”, navodi se u reagovanju.

Rekao je da razumije da se informacije sa bombastičnim naslovima o njegovom hapšenju plasiraju medijima, jer to odgovara određenim krugovima i kriminalnim grupama koje su povezane sa organizovanim švercom cigareta.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

“U svojim prethodnim izjavama koje se tiču šverca, upravo sam ja nagovestio o kakvim se grupama radi i na šta su sve spremne da bi ponovo došle do zaplenjene robe”, navodi se u saopštenju.

Ističe da nije takođe slučajno što se takvi naslovi odnose na osobu koja je postigla najbolje rezultate u istoriji borbe protiv krijumčarenja cigareta u Crnoj Gori za najkraće moguće vreme, zbog čega je Crna Gora dospela na prvo mesto u Evropi, što je, kako dodaje, istaknuto i pohvaljeno u svim izveštajima evropskih i svetskih institucija.

Naglašava da je sve radnje i odluke iz svoje nadležnosti sprovodio u skladu sa zakonom.

“Uprava prihoda i carina ima blizu 1200 zaposlenih, ja kao njen direktor sam spreman da snosim odgovornost ukoliko se utvrdi kršenje bilo koje zakonske procedure iz svoje nadležnosti”, rekao je Milošević.

Izvor: RTCG

Komentari(0)

Loading