NIŠTA NOVO: Uhapšen šef komisije za uništavanje cigareta Uprave prihoda i carina Elvir Adrović

13:10

Crna Gora 0

Šef Komisije za uništavanje cigareta Uprave prihoda i carina Elvir Adrović uhapšen je zbog nestanka kamiona krcatog cigaretama na ruti tokom pratnje konvoja od skladišta „Zetatransa“ ka Nikšiću, gde je akcizna roba trebalo da se spali pod patronatom države, javljaju crnogorski mediji.

NIŠTA NOVO: Uhapšen šef komisije za uništavanje cigareta Uprave prihoda i carina Elvir Adrović
Printscreen/Youtube

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva uhapšen je i vozač ukradenog kamiona Dalibor Brnović, koji je zaposlen u firmi „Brnović Trans“ iz Podgorice, a koji je bio zadužen za prebacivanje vrednog tovara od Podgorice ka Nikšiću.

Službenici Specijalnog policijskog odelenja Uprave policije sklapaju kockice kompletne uigrane švercerske šeme, pa se tako očekuju nova hapšenja u Upravi prihoda i carina ali i u lancu krijumčara čiji je plan bio da se domognu cigareta vrednih gotovo milion evra.

Nakon 30-časovne potrage službenici SPO pronašli su u nedelju poslepodne, u blizini Veljeg brda nadomak Podgorice, skriveni kamion pun cigareta, koji je dan ranije nestao tokom vožnje od carinskog skladišta “Zetatransa” ka Nikšiću.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Potraga za tovarom krenula je u subotu ujutro, kada su, kako je rečeno medijima, agenti snimili kako iz carinskog skladišta “Zetatransa”, u pratnji članova Komisije za spaljivanje cigareta UPC, izlaze dva kamiona natovarena cigaretama, koje je trebalo da se odvezu do Nikšića i spalionice firme “M construction”.

U Nikšić je, u pratnji policije i članova Komisije za spaljivanje, stigao samo jedan kamion iz konvoja, što je bio alarm da službenici SPO krenu u akciju privođenja sumnjivih osoba, ali i službenika čiji je posao bio da štite i čuvaju cigarete koje je država oduzela i obavezala se da će ih po zakonskoj regulativi – spaliti.

Zbog nestanka kamiona, policija je na informativni razgovor u subotu veče pozvala i direktora Uprave prihoda i carina Rada Miloševića, koji je nakon isteka šest sati, otišao kući, ali su inspektori zbog daljeg izviđaja zadržali njegov telefon.

Milošević je tokom noći između subote i nedjelje iz sedišta UPC uzeo i dokumentaciju sa internim dokumentima i predao je policiji, a satima je morao i da odgovara na broja pitanja inspektora…

Osim Miloševića, policija je cele noći u svojstvu građana uzimala izjave i obaveštenja od pet članova Komisije za spaljivanje cigareta UPC, vozača kamiona, ali i nekoliko zaposlenih u carinskom terminalu “Zetatransa”, kako bi pokušali da otkriju gde je i kako nestao kamion.

Komentari(0)

Loading