CRNA GORA MENJA ZAKON O PREDSEDNIKU: Evo ko će moći da predloži mandatara

10:48

Crna Gora 0

Kako crnogorski mediji nezvanično saznaju iz izvora u Skupštini Crne Gore, stara parlamentarna većina (DF+Demokrate+URA) ovih dana razmatra promene seta Zakona o predsedniku Crne Gore a naročito oko toga ko ima ingerencije da predlaže mandatara za sastav Vlade.

CRNA GORA MENJA ZAKON O PREDSEDNIKU: Evo ko će moći da predloži mandatara
Printscreen/Youtube

Tako će, prema saznanjima našeg portala, mandatara za sastav Vlade Crne Gore moći da predloži i predsednik Skupštine.

Podsećamo, Crna Gora se nalazi u novoj političkoj krizi kada je predsednik Crne Gore Milo Đukanović odbio da da mandat lideru Demosa Miodragu Lekiću za sastav nove Vlade. Đukanović je tada kazao da ne veruje da postoji parlamentarna podrška za Vladu Miodraga Lekića iako se 41 poslanik usaglasio da će mu dati podršku u Plenumu.

Ovakav potez je juče najavio i poslanik Nove srpske demokratije (NSD) i Demokratskog fronta Jovan Jole Vučurović koji je kazao da će parlamentarna većina uskoro, izmenama i dopunama Zakona o predsedniku, urediti njegovu poziciju u ustavno-pravnom sistemu, tako da neće više biti prostora za razna proizvoljna tumačenja, niti za inicijative poput ove o skraćenju mandata Skupštine.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

„Imamo 41 poslanika parlamentarne većine I pred nama je još niz važnih odluka, a oni koji su nas glasali 30. avgusta upravo i očekuju da povlačimo hrabre i mudre poteze od kojih zavisi budućnost države i bolji život građana“, kazao je Vučurović.

Komentari(0)

Loading