RASPRAVA KRIVOKAPIĆA I ABAZOVIĆA NA SEDNICI VLADE: Dritan reagovao na Rankove halucinacije

13:11

Crna Gora 0

Na sednici Vlade došlo je do burne rasprave između ministra vanjskih poslova Ranka Krivokapića i premijera u tehničkom mandata Dritana Abazovića. Kada je ministar vanjskih poslova rekao da je Abazović nametnuo Temeljni ugovor ovoj vladi kao istorijsku temu iako je EU upozorila, što je dovelo do rušenja Vlade, reagovao je premijer u tehničkom mandatu.

RASPRAVA KRIVOKAPIĆA I ABAZOVIĆA NA SEDNICI VLADE: Dritan reagovao na Rankove halucinacije
Youtube/screenshot/mirror.co.uk

Kako je rasprava odmicala, Krivokapić je kazao da je Abazović taj koji je “ponižavao Crnogorce” potpisujući Temeljni ugovor u prisustvu 30 sveštenika i četiri člana vlade a da niko među nijma nije Crnogorac na šta je Abazović kazao – „Čujete li sebe šta pričate?“

“Rečeno je jasno da propuštamo istorijsku šansu ako istorijske teme namećemo kao temeljne teme ove vlade. Vi ste ugovor nametnuli ovoj vladi, kao istorijsku temu na koju vas je EU upozorila i doveli do rušenja te Vlade”, rekao je Krivokapić.

Premijer je kazao Krivokapiću “da ne manipuliše Temeljnim ugovorom”.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

“To nije dio evropskoga puta. To je unutrašnje pitanje Crne Gore”, rekao je Abazović.

Krivokapić je rekao Abazoviću da stalno implicira nacionalno.

“To što ste brojčano manji narod, idete na najgoru moguću soluciju. Zato što ste upravo Vi potpisali Temeljni ugovor u prisustvo 30 sveštenika i četvorica iz vlade u ime onoga što predastavlja Crna Gora, gdje nije bilo nijednog Crnogorca. Bilo je 38 ljudi, a nijedan Crnogorac. Vi ste taj koji ste ponižavali najveći narod u ovoj državi”, rekao je Krivokapić.

Na to je reagovao Abazović pitajući Krivokapića “čuje li sebe ta priča”, na šta je ministar vanjskih poslova odgovorio potvrdno.

Abazović je potom poručio Krivokapiću da “ne može sednicu Vlade da pretvara u nacionalistički skup”.

Za zaustavljanje evropskih integracija odgovorni su oni koji su srušili Vladu i DPS, a ne Temeljni ugovor, kazao je Abazović.

„Mi smo imali algoritam, trebalo je po tom algoritmu da izaberemo Sudski savjet, a zašto – vi dajte taj odgovor“, istakao je.

„Nemojte vi da mislite da ljudi vjeruju u priču velika Srbija i imperijalna Rusija“, dodao je.

„Idete da pričate da je SPC eksponent nekog ekstremizma – nemojte ljudi, svuda ima nekih neodgovornih pojedinaca, ali ne bacajte sjenku na sve vjerujuće ljude“, dodao je.

Smatrao je, kaže, da je ranije trebalo potpisati Temeljni ugovor.

Ranko Krivokapić mu je na to poručio da pogleda šta o SPC kažu u rezoluciji Evropskog parlamenta.

„To što se misli o SPC pročitajte u rezolucijama Evropskog parlamenta. Ako mislite da ja imam moć da sve njih ubijedim u to – nemam je“, naglasio je.

Što se tiče priče o imperijalnoj Rusiji i velikoj Srbiji, dodao je Krivokapić, Abazović je mogao čuti i juče.

„Pročitajte šta je Jens Stoltenberg porčio juče, pa vidite šta NATO misli o tome“, dodao je.

Komentari(0)

Loading