"VOJINOVIĆU, NI DA VAS JE ŠEHOVIĆ POSTAVIO, NE BISTE TOLIKO UGAĐALI SD-u I DPS-u": NSD isprozivao ministra prosvete CG

15:55

Crna Gora 0

"Potpuno nevjerovatno zvuči vijest da je ministar prosvete iz redova SNP-a, Miomir Vojinović, smijenio direktorice Direktorata za predškolsko i osnovno obrazovanje Slavicu Ilinčić i direktoricu Direktorata za srednjoškolsko obrazovanje, Mariju Lalatović, inače nosioce borbe protiv politike etničkog čišćenja Srba iz obrazovnih institucija, koju su godinama sprovodili DPS i SD",

"VOJINOVIĆU, NI DA VAS JE ŠEHOVIĆ POSTAVIO, NE BISTE TOLIKO UGAĐALI SD-u I DPS-u": NSD isprozivao ministra prosvete CG
Printscreen/Youtube

 Do njihovog angažmana u ministarstvu pod vođstvom Vesne Bratić, kako tvrede, nijedan direktor ili direktorica vrtića, osnovne ili srednje škole u Crnoj Gori, nije bio srpske nacionalnosti.

"Pažljivo vodeći računa o stručnosti i ravnomjernoj zastupljenosti, crnogorske škole i vrtići su tokom njihovog mandata dobili rukovodstva koja odražavaju svo bogatstvo crnogorskih različitosti.
Zna li ministar Vojinović da je Vlada čiji je član, a koja je podržavala DPS - pala, pa samim tim može da prestane da ugađa najekstremnijim antisrpskim kadrovima SD-a i DPS-a, kojima je ukazivao povjerenje svih ovih mіeseci?
Zna li ministar Vojinović da je Marija Lalatović jedna od otpuštenih profesora iz vremena borbe za očuvanje srpskog jezika?! 

Nova srpska demokratija izražava punu podršku gospođama Ilinčić i Lalatović, kao i divljenje za sve što su uradile za obrazovni sistem Crne Gore, a ministra Vojinovića, kandidata za gradonačelnika opštine Bijelo Polje, pita "su čim ćeš pred Miloša...", tačnije, pred građane toga grada, crni ministre…", zaključili su u svom saopštenju.

Izvor: region.alo

Komentari(0)

Loading