(VIDEO) ŠOVINISTIČKE PORUKE U "GRAĐANSKOJ" CG: Evo kojim građanima je Kentera poručio da "PAKUJU KOFERE"

09:42

Crna Gora 2

„Povjerenje je ključ saradnje sa partnerima. Ono se gradilo godinama. Ako neko vjeruje da će ono postojati sada – ajde da vidimo kako će to da izgleda“, rekao je Kentera na 12. bezbednosnom 2BS forumu održanim u Budvi.

(VIDEO) ŠOVINISTIČKE PORUKE U "GRAĐANSKOJ" CG: Evo kojim građanima je Kentera poručio da "PAKUJU KOFERE"
Printscreen/Facebook/Slobodna Crna Gora

"Pravićemo mi službe ovdje", poručio je on, onakve kakve treba da budu. „Pravićemo crnogorsku, zapadnu orijentisanu službu na zdravim osnovama.

I nemojte da bilo ko misli, podvukao je, da će Srbija, Rusija ili bilo ko drugi ko ne misli dobro ovoj zemlji i ko ne želi da je vidi kao deo Zapadnog seta ovde moći da pusti svoje pipke dugoročno i da im "oni" to neće dozvoliti.

Naći ćemo, istakao je on, svaki mogući način da se izborimo sa tim i da na sve ovo što se dešava pružimo odgovor kakav treba da se da.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

„Odlučan, jasan, nedvosmislen odgovor. Da niko apsolutno ne može i neće pomjeriti sa njenog euroatlantskog puta jer će se ovdje baštiniti zapadne vrijednosti a ne neke druge i da mi suštinski pripadamo Zapadu. Pa kome se sviđa taj može da ostane ovdje i da živi u ovoj zemlji, a kome se ne sviđa neka ide tamo gdje mu je ta neka druga zemlja milija“, rekao je Kentera.

 

"Uradili smo ono što služba nije još od '48."

 

On je rekao da je u Agenciju došao sa ciljem da formira modernu službu i napravi potpuni otklon od politike.

„Otpočeli smo operacije, zajedno sa našim partnerima, da sprovedemo ono što služba još od ’48. godine nije uradila u Crnoj Gori.

Identifikovali smo agenta ruskog GRU, crnogorskog državljanina, i razotkrili smo mrežu ljudi koji su ili bili logistika ili su učestvovali u nekim stvarima i pomagali sve to što se radilo u dužem vremenskom periodu“, rekao je Kentera tokom 2BS Foruma u Budvi.

Podsetio je da su to pozdravili svi u Crnoj Gori i na međunarodnim adresama i naglasio da je „To bio početak da se vidi u kom pravcu bi trebalo služba da se razvija“, rekao je Kentera.

 

 

Izvor: region.alo

Komentari(2)

Loading
Nikola

11.10.2022 08:33

To što priča su interesi zapada a ne Crne Gore. Da li je interes Crne gore šverc? Ako nije zato ga nije "demontirao" za 48 sati, verovatno ima udela u ovom demokratski i zapadno orijentisanom poslu a kome se ne sviđa neka ide da kupuje one legalno uvezene

Mole

12.10.2022 14:55

Vidi se po prezimenu pravi milogorac nema sta......