DRITAN IZVEO NOVU "SEČU KNEZOVA" U ANB! Trese se Crna Gora - ovo su nova imena smenjenih NEPOSLUŠNIH OPERATIVACA

09:06

Crna Gora 1

Odlazeči premijer Dritan Abazović ostvario je svoje nedavno javno iznete "pretnje" da "neki ljudi neće moći da ostanu u ANB", izrečene na javnom TV servisu.

DRITAN IZVEO NOVU "SEČU KNEZOVA" U ANB! Trese se Crna Gora - ovo su nova imena smenjenih NEPOSLUŠNIH OPERATIVACA
EPA

Tako je tri dana nakon što je smenio direktora tajne policije Sava Kenteru nastavljena smena onih koji su mu bili odani i zahvaljujući čijim radom su izvedene dve akcije, od kojih se jedna odnosi na krađu cigareta koje su trebale da budu spaljene.

Tako su odlukom vršioca dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbednosti Borisa Bata Milića smenjeni Drago Spičanović, Miloš Vujisić, Radovan Ivanović i Danilo Grozdani.

Istom odlukom Spičanović, rukovodilac Kontraobaveštajne službe u Agenciji sa nacionalnu bezbednost, poslat je na službu u Bijelo Polje.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Spičanović je odigrao jednu od ključnih uloga u dve velike akcije koje je ANB sprovodio sa međunarodnim partnerima - razbijanju "mreže ruskih špijuna" u Crnoj Gori i prekidanju lanca šverca cigareta.

Akcija ANB kojom je prekinut lanac šverca cigareta otvorila je mogućnost umešanosti i doskorašnjeg direktora Uprave prihoda i carina Rada Miloševića u švercu zbog čega je saslušavan u Specijalnom državnom tužulaštvu, a potom i podneo ostavku sa te pozicije. Zbog šverca je uhapšeno još nekoliko službenika Uprave prihoda i carina i ostalih koji se sumnjiče da su imali na bilo koji način veze sa ovom aferom, a akciju koju su sprovodili ANB i SDT aktivno su opstruirali neki službenici Uprave policije Crne Gore. Inače, nestanak jednog od dva kamiona sa cigaretama koje su bile zaplenjene i namenjene uništavanju digao je celu Crnu Goru na noge.

Smena Sava Kentere, sada već bivšeg prvog čoveka ANB, čiji je v. d. naslednik Boris Milić, u bezbednosnim krugovima ocenjena je kao riskantan potez Abazovića, kojim bi dodatno mogao da se zameri evroatlantskim partnerima. Specijalni izaslanik Evropske unije Miroslav Lajčak ocenio je da je smena ozbiljan potez Vlade i poručio da je ANB "ključna institucija za komunikaciju sa NATO" i da je visoko cenjen.

Dok boravi u dvodnevnoj poseti papi Franji, Abazović doživljava žestoke napade političkih protivnika

POVIKA NA DRITANA SVE DO VATIKANA

Premijer Abazović boravi u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Svetoj stolici, na poziv pape Franje. Planirano je da Abazović obiće Apostolsku biblioteku, gde će mu biti predstavljena dva manuskripta od istorijske važnosti za Crnu Goru. Prvi je prepiska dukljanskog kralja Mihaila Vojislavljevića sa papom Grgurom VII iz 1078.godine, dok je drugi original monumentalnog dela nadbiskupa Andrije Zmajevića "LJetopis crkovni", predate Vatikanu 1694.godine.

 

Komentari(1)

Loading
Zemunka

11.10.2022 11:47

50% svih tih manuskripata pripada i Srbima! Njih je Srbsko plemstvo dalo u Split i u Dubrovnik rođacima na čuvanje da bi ih spasili od turskog haranja!