VESNA OSTAJE U ISTRZI: Ustavni sud odbio Medenicinu žalbu

15:33

Crna Gora 0

Ustavni sud Crne Gore odbio je žalbu odbrane na pritvor koji je određen bivšoj predsednici Vrhovnog suda Vesni Medenici. To je zvanično saopšteno za portal Dan iz Ustavnog suda.

VESNA OSTAJE U ISTRZI: Ustavni sud odbio Medenicinu žalbu
Printscreen/Youtube

Medenica je u pritvoru od aprila, a sumnjiči se za učestvovanje u kriminalnoj grupi koju je predvodio njen sin Miloš Medenica.

Uhapšena je 17. aprila na aerodromu u Golubovcima.

Mediji su tada objavili da je privedena zbog sumnje da je počinila krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Iz policije je tada saopšteno da je Medenica lišena slobode nakon što je predala putne isprave službenicima granične policije.

Specijalno državno tužilaštvo dobilo je u februaru od Europola transkripte razgovora Miloša Medenice i Darka Lalovića, dugogodišnjeg telohranitelja njegove majke.

Nakon što je obavljena selekcija poziva, u martu je i zvanično potvrđeno da je Medenica koristio kriptovani telefon preko kojeg je ugovarao šverc droge iz Kolumbije, ali i krijumčarenje cigareta. Upravo u tim razgovorima, kako su objavili mediji, Medenica je naveo da je njegova majka upoznata sa njegovim nezakonitim poslovima i da će ih zaštiti ako zatreba „jer im mnogo zna“, aludirajući na konkurente u švercu cigareta.

Nakon dobijanja selektovanih razgovora, SDT je formiralo predmet protiv Miloša Medenice i označilo ga kao jednog od organizatora kriminalne grupe.

Medenica je bila na čelu Vrhovnog suda punih 17 godina, a ostavku je podnela krajem 2020. godine.

Izvor: region.alo

Komentari(0)

Loading