POLITIČKE DETONACIJE TRESU CG: Sprema se ZAŠTIĆENI SVEDOK koji će otkriti ubice Duška Jovanovića

13:48

Crna Gora 0

Narednih dana će Specijalno državno tužilaštvo obezbediti svedoka koji bi mogao otkriti ubice Duška Jovanovića, javlja portal Borba. On će imati zaštićeni status zbog osetljivosti ovog slučaja.

POLITIČKE DETONACIJE TRESU CG: Sprema se ZAŠTIĆENI SVEDOK koji će otkriti ubice Duška Jovanovića
Printscreen/Youtube

„Upravo otkrivanjem ubica Duška Jovanovića pokrenuće se čitav niz događaja koji bi trebao da dovede i do političkih pokrovitelja tog ubistva koje se desilo 2004. godine. Niz događaja, prema našim saznanjima, bi mogao da dovede i do ključnih ljudi koji se bave poslom šverca cigareta u Crnoj Gori, ali i njihovih političkih pokrovitelja“, ističe se u Borbinom tekstu.

Ovu informaciju je potvrdio i premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović na današnjem odboru gde je i optužio predsednika Crne Gore Mila Đukanovića da je politički pokrovitelj šverca cigareta i kokaina.

Govoreći o ubistvu Duška Jovanovića, Abazović očekuje od SDT-a da daju status zaštićenog svedoka osobi koja bi mogla otkriti ubice Duška Jovanovića.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

“Politički pokrovitelj šverca cigareta i kokaina je Milo Đukanović“, kazao je Abazović danas na Odboru za bezbednost i ponavio pitanje ko je ubio Duška Jovanovića.

„Šta sam ja rekao tužiocu? Nisam rekao ništa jer ja očekujem da oni daju status zaštićenog svedoka osobi koja bi mogla da uputi na činjenice vezano za ubistvo Duška Jovanovića. Kad se razotkrije ubica Duška Jovanovića, trag te grupe koja je to uradila dovodi do njihove političke zaštite, i time dovodi do švercera cigareta ćete.“, kazao je on.

Dodao je i da postoji osoba koja mu je sugerisala da ne bude previše grub prema švercu cigareta jer je potrebno braniti Crnu Goru od velike Srbije i Aleksandra Vučića.

Duško Jovanović je, podsećamo, ubijen hicima iz automatskog oružja 27. maja 2004. u Podgorici, nakon što je izašao iz redakcije. Crnogorsko tužilaštvo i policija do danas nisu utvrdili ko je i zbog čega pucao u Jovanovića. Za ovaj zločin, jedino je osuđen karatista Damir Mandić, i to kao saizvršilac u ubistvu.

Izvor: region.alo

Komentari(0)

Loading