OD MILA NI TRAGA NI GLASA POSLE DEBAKLA Vuković: Ja sam odgovoran

08:12

Crna Gora 0

Lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović nije se obratio građanima iz izbornog štaba u Podgorici nakon što je njegova partija doživela poraz na lokalnim izborima u glavnom gradu.

OD MILA NI TRAGA NI GLASA POSLE DEBAKLA Vuković: Ja sam odgovoran
EPA

Iz izbornog štaba DPS-a obratio se samo još uvek aktuelni gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

On je istakao da DPS ostaje pojedinačno najjača partija, ali i da odgovornost za eventualni poraz preuzima samo on.

„Ostaću na poziciji dok se ne izabere novi gradonačelnik, ili ako se steknu uslovi da ponovo formiramo vlast“, kazao je Vuković.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Međutim, iz štaba DPS-a primetno je izostao Milo Đukanović.

Podaci koje je objavio Centar za demokratsku tranziciju (CDT) na osnovu obrađenih 100 odsto biračkih mesta u Podgorici pokazuju da lista „Svi za naš grad“ čiji je glavni činilac DPS ima ukupno 38,1 odsto glasova, odnosno 24 mandata. Ovu listu je na izborima predvodio aktuelni gradonačelnik Ivan Vuković.

Na drugom mestu nalazi se najjača opoziciona opcija – pokret Evropa sad, koji je predvodio Jakov Milatović, osvojila je 21, 7 odsto, odnosno 13 mandata.

Sledi lista „Za budućnost Podgorice“ čija je okosnica Demokratski front (DF), a koju predvodi Jelena Borovinić Bojović sa osvojenih 18,2 odsto, odnosno 11 mandata.

Na četvrtom mestu nalazi se lista „Idemo ljudi“ koju prevodi Danilo Šaranović ispred Demokratske Crne Gore. Ova lista osvojila je 10,8 odsto glasova, odnosno šest mandata.

Na kraju, tu je i lista „Može Podgorica, ovo je naš grad“, na čijem je čelu Luka Rakčević ispred Građanskog pokreta URA, sa osvojenih 6,4 odsto, odnosno četiri mandata.

Bez mandata su Socijalistička narodna partija, pokret Preokret i Svetosavska.

Partije opozicije već su najavile da će zajednički formirati vlast u Podgorici, što znači da će imati ukupno 34 mandata, a DPS 24.

- Očekivali smo više, odgovor je jasan, ja kao nosilac liste i svi mi smo očekivali da će ljudi na drugačiji način vrednovati naš prethodni učinak. Međutim, oni su dali svoj sud i tu nema polemike. Želim da zahvalim mojim najbližim saradnicima i ljudima iz mog tima koji su delili odgovornost za rukovođenje glavnog grada u protekle četiri godine.

Milsim da smo postigli sjajne rezultate, za svaki deo grada i svakog stanovnika. Ponosni smo na to što se u Podgorici bolje živi nego pre 4 godine. Osim saradnicima, želim da se zahvalim svim ljudima sa liste, partijskim drugovima i političkim saveznicima - kaže Ivan Vuković, dosadašnji gradonačelnik Podgorice.

Izvor: alo region

Komentari(0)

Loading