ŠOK U TURSKOJ! VUKOTIĆEV VOZAČ IPAK BIO KRTICA: Tipovao vođu "škaljaraca" i postavio mu GPS pod kola

08:12

Crna Gora 0

Turska policija zadržala E. K., čoveka od poverenja Jovana Vukotića, koji je njega, njegovu trudnu suprugu i njihovo dete vozio na dan likvidacije u Istanbulu.

ŠOK U TURSKOJ! VUKOTIĆEV VOZAČ IPAK BIO KRTICA: Tipovao vođu "škaljaraca" i postavio mu GPS pod kola
Printscreen/Twitter

Turski istražitelji otkrili su tokom istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu, da je njegov vozač E. K. bio krtica koja je dojavila "kavčanima" detalje o kretanju i navikama vođe škaljarskog klana.

E. K. je, kako navode turski mediji, uhapšen i sudiće mu se sa Radojem Živkovićem, rođakom Radoja Zvicera, Zdravkom Perunovićem i ostalim osumnjičenima za učešće u zločinu. Obrt se, kako navode, dogodio pošto je policija otkrila da dva mobilna telefona koja je E. K. pokušao da sakrije posle likvidacije pripadaju njemu, a ne Vukotiću kako se sumnjalo.

1,5 miliona evra

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Ispod automobila u kom je Vukotić ubijen, dok su sa njim u kolima bili E. K., trudna supruga Maša M. i njihovo dete, bila su postavljena tri GPS uređaja za satelitsko praćenje. Utvrđeno je da je vozač E. K. pre ubistva razgovarao telefonom i imao sastanak sa članom jedne od dve grupe koje su u turskoj bile angažovane od strane kavačkog klana da za 1,5 milion evra ubiju vođu škaljarskog klana. E. K. je uhapšen i sudiće mu se zajedno sa ostalim osumnjičenima - prenosi turski portal Sabah.

Mediji navode i da se sumnja da je uređaje za praćenje pod Vukotićev auto postavio upravo E. K.

Prvi pokušaj propao Crnogorci nadgledali Turska policija je samo nekoliko dana posle likvidacije Jovana Vukotića uhapsila 10 osoba, dok se za još dve traga. Istražitelji su pregledali oko 1.700 sati video zapisa sa 200 sigurnosnih kamera, utvrdili identitet osumnjičenih, tačne puteve njihovog bekstva i adrese skrivanja, uključujući i Radoja Živkovića i Zdravka Perunovića koji su nadgledali likvidaciju. - Otkriveno je i da su još jednom ranije pokušali da ga ubiju, ali da u tome tada nisu uspeli - otkrili su mediji.

- Istražitelji su utvrdili da je Vukotić bio praćen najmanje četiri meseca. U njegovoj likvidaciji učestvovale su dve kriminalne grupe iz Turske, čije su vođe u zatvorima u Italiji i Crnoj Gori. Jedna je bila zadužena da nadgleda i prati Vukotića, a druga za neposrednu likvidaciju - podsećaju oni.

Na dan kada je ubijen, kako je otkriveno, Vukotić je sa ženom, vozačem i detetom šetao tržnim centrom u Bešiktašu. E. K. je sve vreme bio uz njih, čak su ga kamere snimile kako im nosi stvari.

- Kada su bili na auto-putu u Šišliju, prišao im je motor sa dva napadača. Suvozač je ispalio pet hitaca, od kojih su četiri pogodila Vukotića - podseća izvor:

- Otkriveno je da je Vukotić u Tursku ušao 2021. i da je boravio u Istanbulu sa lažnim dokumentima na ime Predraga Popović.

Negirao optužbe

E. K., kako su posle zločina pisali turski mediji, odmah je stavljen pod "zaštitu policije" iz straha od odmazde. Međutim, sada su otkrili da je on zapravo umešan u zločin, jer se sumnja da je bio krtica koja je tipovala Vukotića.

- Na saslušanju je negirao optužbe, ali nije mogao da objasni zbog čega je imao sastanak sa pripadnicima kriminalne grupe koja je ubila vođu škaljaraskog klana - navode turski mediji.

Izvor: kurir.rs

Komentari(0)

Loading