ĐUKANOVIĆ TRAŽI DA SE RUSIJA KAZNI: Ono što se sad dešava u Ukrajini desilo se 2016. u CG kad je spreman "DRŽAVNI UDAR"

08:26

Crna Gora 2

Pravo koje je Crna Gora tražila obnovom svoje nezavisnosti i slobodnog biranja svog puta, želi i za druge narode, kazao je predsednik Crne Gore, Milo Đukanović odgovarajući na pitanja novinara tokom zvanične posete Poljskoj.

ĐUKANOVIĆ TRAŽI DA SE RUSIJA KAZNI: Ono što se sad dešava u Ukrajini desilo se 2016. u CG kad je spreman "DRŽAVNI UDAR"
Printscreen/Youtube/DPS Crne Gore

- Nismo malo zbog toga propatili. Ono što se sad dešava u Ukrajini se u blažoj formi desilo 2016. godine kad je pripreman državni udar koji je trebao da spreči ulazak zemlje u NATO. Samo što se u Ukrajini to manifestuje daleko brutalnijim metodama. Moramo kao ozbiljni ljudi voditi računa o prioritetima i dinamici. Kad pred sobom imamo rat moramo povlačiti poteuze koji će ga sprečiti sačuvati živote, a onda vratiti mir i politička zalaganja da svaka zemlja ima pravo na izbor vlastite budućnsoti - rekao je Đukanović.

Predsednik Poljske Andžej Duda kazao je da je tokom sastanka sa Đukanovićem bilo reči i o ruskom uticaju i efektima ruske agresije na politike evropskih zemalja.

- Rusija se mora primorati da poštuje međunarodno pravo i prestane sa agresivnim aktivnostima i aktivnostima radi monopolizacije energetske situacije u Evropi. Dok to ne urade, oni neće biti partner, moraju prvo da se ponašaju kao normalna država. Oni žele da prošire svoj uticaj i danas sam sa Đukanovićem razgovarao o tome. O agresiji u Ukrajini, pokušajima destabilizacije situacije u BiH, Kosovu... To trebamo zaustaviti i to je bio predmet razgovora i prije svega pitanja koja sam postavio predsjedniku kao osobi koja poznaje politiku u regionu i savršeno, u najmanje detalje, zna sitauciju - rekao je Duda.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Đukanović poručuje da prisustvujemo vrednosnoj devastaciji zapadnobalkansih društava.

- To je posledica izostanka proaktivnije politike proširenja EU, ali i korišćenje tog prostora od strane ruske destruktivne politike. Mislim da je to nešto što nas obavezuje da pokušamo da sprečimo buduće udaljavanje regiona od evropatlantske magistrale. Rusija je u naporu da kroz reviziju istorije povrati pravila hladnoratvoske politike i za sebe prigrabi pravo da odlučuje o sudbinama drugih - smatra Đukanović.

Evropa je, smatra on, na istorijskom ispitu.

- Ili ćemo zaustaviti agresora i nakon toga kazniti, politčkom i pravnom kaznom koja sleduje onoga ko ubija jedan narod. Ili ćemo otvoriti vrata budućim agresorima. Zato mislim da je ovo istorijsko iskušenje - ističe Đukanović.

 

Izvor: Pobjeda

Komentari(2)

Loading
Jole

28.10.2022 11:48

Pa ovj moron nije ni svestan da ce on da bude kaznjen i on i njegova banda oko njega. Polako ali sigurno ekipa mu se smanjuje. Pola ih je vec poubijano i pozatvarno u Srbiji. Samo polako tiha voda breg roni sudice mu Srpski narod za sva nedela i zla koja je pocinio. Ima da visi na banderi kao musolini. Nije ni svestan sta ga ceka nece ga ni njegovi gospodari amerika , eu , nato uspeti da zastite, pravda zasluzena ce da ga stigne.

ZAvram

28.10.2022 18:38

Нема спаса овом крими.алцу, шљаму у људској кожи, нечовеку, продатој души... Правда је можда спора, али достижна. А најтеже ће му пасти бег од сопствене савести...пре, или касније... Све док не плати народу Црне Горе за сва своја непочинства, а поготову угњетеним Србима, неће наћи мир на овоме свету! Сатана!