(VIDEO) ŠIROKO I "007" BI POZAVIDEO: Milionska imovina bivšeg načelnika Sektora za kontraobaveštajnu zaštitu

13:11

Crna Gora 0

Bivši načelnik Prvog sektora za kontraobaveštajnu zaštitu – Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Radovan Rašo Ivanović poseduje milionski vrednu imovinu u Crnoj Gori, piše portal PRESS.

(VIDEO) ŠIROKO I "007" BI POZAVIDEO: Milionska imovina bivšeg načelnika Sektora za kontraobaveštajnu zaštitu
Printscreen/Youtube/ PRESS Online Portal

Ivanović je jedan od smenjenih funkcionera tajne policije tokom prošlog meseca. Prema podacima portala PRESS, radi se o čoveku bliskom sada bivšem direktoru ANB-a Savu Kenteri.

Predsednik skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević pominjao je Ivanovića u junu ove godine.

“Pozivam premijera Dritana Abazovića da iskoristi svoje mehanizme i proveri da li je Ivanović posebno nagrađen jer je bio insajder svih tekstova koje je objavljivalo jedno režimsko štampano glasilo? Da li je on referisao jednom članu Odbora za bezbednost šta se dešava u ANB-u i da li je jedan funkcioner Tužilaštva lobirao za njegovo imenovanje na mesto načelnika u Obaveštajnom sektoru“, kazao je Knežević 13. juna 2022. godine, nakon sednice Veća za nacionalnu bezbednost, kojoj nije prisutvovao.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Prema podacima portala PRESS, dok je na čelu Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) bio Dejan Vukšić protiv Ivanovića je podneta krivična prijava zbog navodnog odavanja tajnih podataka dnevnom listu “Pobjeda”, koji je u vlasništvu biznismena Petrosa Statisa, prijatelja predsednika države Mila Đukanovića.

Šta je epilog prijave za sada nije poznato.

U Centralnom registru privrednih subjekata (CRPS) može se videti da se Ivanović vodio kao suvlasnik sada ugašene firme “Mapex” doo Podgorica.

Radi se o firmi koja je osnovana pre više od 17 godina, a koja je ugašena nakon svega nekoliko meseci.

Radovan Ivanović poseduje najmanje nekoliko stotina hiljada evra vrednu hacijendu sa teniskim i košarkaškim terenom u selu Dučići (Ubli – Kuči), na 17 kilometara udaljenosti od centra Podgorice.

U istom mestu vodi se i kao vlasnik nekoliko zemljišnih parcela od ukupno 43.480 kvadrata.

Poseduje i trosoban stan, poslovni prostor i dve garaže u podgoričkom naselju Zabjelo, koji je stekao kupovinom. Ta imovina danas vredi više od 400.000 eura.

Printscreen
 
Printscreen
 

 

U Gornjem Zatrijebču poseduje vikendicu i manju zemljišnu parcelu.

Uprava za katastar i državnu imovinu Crne Gore beleži da je Radovan Ivanović u neposrednoj blizini Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, sa sada bivšim ministrom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma u 42. Vladi Crne Gore Ratkom Mitrovićem, kupio staru kuću sa dvorištem.

Na imovini Mitrovića i Ivanovića nedavno je upisana zabeležba zajedničke gradnje sa kompanijom “Entext Invest”.

Radovan Ivanović ima suprugu Milenu Ivanović, koja se vodi kao vlasnik 100 odsto kompanije “Gold 3M”, koja je u prošloj godini imala prihod od oko 314.000 eura.

Radi se o firmi koja je osnovana u februaru 2021. godine kao trgovina na veliko.

Printscreen
 

 

Izvor: region.alo

Komentari(0)

Loading