KO SU CRNOGORSKI DRŽAVLJANI osumljičeni za pripremu likvidacije SRPSKOG PREDSEDNIKA

13:40

Crna Gora 0

Dva državljanina Crne Gore, Ivan Biletić iz Berana i Nikola Filipović, dovode se u vezu sa kriminalnom grupom koja je planirala likvidaciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

KO SU CRNOGORSKI DRŽAVLJANI osumljičeni za pripremu likvidacije SRPSKOG PREDSEDNIKA
EPA

Za njima dvojicom je, kako saznajemo, raspisana potraga.

Na čelu te grupe je Nikola Vušović, povezan sa kavačkim klanom, koji je u bekstvu.

U toku je i Vušovićevo lociranje, a pored njega potraga je raspisana i za Nikolom Milekovićem, Nikolom Filipovićem (sin Boža Filipovića, zvanog Crnogorac), Milošem Pavlovićem, Radivojem Jovanovićem, Rašom Banom, Ivanom Biletićem, Jovicom Soviljom, Milošem Andrijevićem, Rajkom Topićem i Petrom Jevtićem.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Inače, Biletić je nedavno osuđen na 4 godine zatvora u Bijelom Polju.

Veće sudije Ivana Adamovića u Višem sudu u Bijelom Polju izreklo je presudu od četiri godine zatvora Berancu Ivanu Biletiću, zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja.

Okrivljeni je, prema navodima optužnice, 10. oktobra 2019. godine oko 14,30 sati u Polimskoj ulici u Beranama u blizini vulkanizerske radnje „Alan“ sa umišljajem pokušao da ubije sugrađanina Vasa Raičevića.

Biletić je upravljao vozilom marke „audi A6“ iz pravca grada prema Andrijevici, prošao pored Raičevića i preprečio put.

Nakon toga je iz pištolja nepoznate marke kalibra 9milimetara kroz otvoren prozor ispalio više projektila u pravcu oštećenog, ali ga nije pogodio.

– U toku ispaljivanja projektila oštećeni je pobegao sa trotoara u dvorište jedne kuće i tom prilikom je jedan projektil pogodio metalni oluk postavljen sa strane zida vulkanizerske radnje, dok je jedan pogodio pregradni zid istog objekta – navodi se u optužnici.

Komentari(0)

Loading