POL MEKARTI: Računamo na Evropu sad u postizanju zajedničkih ciljeva

12:07

Crna Gora 0

Direktor za Evropu Međunarodnog republikanskog instituta (IRI) za Evropu Pol Mekarti poručio je da lideri Pokreta Evropa sad! sada mogu da računaju na podršku instituta a nakon što Pokret postane parlamentarna partija kazao je da će saradnja biti formalizovana i počivati na zajedničkim ciljevima. Mekarti je istakao da region Zapadnog Balkana mora ostati u fokusu interesovanja Sjedinjenih Američkih Država.

POL MEKARTI: Računamo na Evropu sad u postizanju zajedničkih ciljeva
Printscreen/evropa sad

Tokom zvanične posete Crnoj Gori Mekarti se sastao se sa predstavnicima Pokreta Evropa sad. On je, kako su kazali iz Pokreta, čestitao na odličnim rezultatima ostvarenim na nedavnim lokalnim izborima.

Lideri Pokreta su, kako se navodi u saopštenju, upoznali Mekartija sa političkim programom Pokreta i naglasili da je posvećenost razvoju ključni aspekt budućeg delovanja.

Predsednik Pokreta Milojko Spajić, predočio je glavne rezultate ekonomskih i finansijskih reformi, naročito u kontekstu aktuelne globalne krize, ističući održivost sprovedenog programa.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

„Međunarodne institucije, ali i svi ekonomski pokazatelji nedvosmisleno govore o uspešnosti programa Evropa sad. Kako bismo nastavili da sprovodimo reforme, dobili smo podršku velikog broja građana“, izjavio je Spajić.

Zamenik predsednika Jakov Milatović saopštio je da je IRI značajan međunarodni partner na unapređenju demokratskih i ekonomskih procesa, a samim tim i ukupnog života crnogorskih građana, naglašavajući da se Crna Gora mora vratiti na put ubrzanog oporavka od lošeg uticaja kojem je izložena decenijama.

Član Predsedništva Filip Ivanović upoznao je gosta s ključnim programskim ciljevima Pokreta, stavljajući poseban fokus na poboljšanje životnog standarda građana, prevazilaženje društvenih podela i punu posvećenost evropskim integracijama, dobrosusedskim odnosima i međunarodnim partnerstvima Crne Gore, kao glavnim spoljnopolitičkim odrednicama.

Mekarti je, kako se navodi u saopštenju, izrazio zadovoljstvo na prilici da poseti Pokret Evropa sad! i bliže se upozna s principima i ciljevima Pokreta i iskazao spremnost na saradnju, koja će u narednom periodu svakako biti intenzivirana.

„Lideri i članovi Pokreta mogu računati na našu podršku, a nakon što Evropa sad! postane parlamentarna partija, formalizovaćemo saradnju koja će počivati na zajedničkim ciljevima“, zaključio je Mekarti i istakao da region Zapadnog Balkana mora ostati u fokusu interesovanja Sjedinjenih Američkih Država.

Sagovornici su razmenili mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, te o pitanjima regionalne saradnje i globalne bezbednosti.

Pored Mekartija, sastanku su, u ime IRI, prisustovali Borislav Spasojević, regionalni programski direktor i Nenad Koprivica, programski menadžer.

Komentari(0)

Loading