ZAVRŠEN SASTANAK U SKUPŠTINI CG: Đurović poručila da dogovor nije postignut

12:20

Crna Gora 0

U Skupštini Crne Gore završen je sastanak predsednice parlamenta Danijele Đurović sa predstavnicima parlamentarnih partija, u cilju prevazilaženja političke krize u Crnoj Gori. Na sastanaku je bio i predsednik DPS-a Milo Đukanović. Predsednica Skupštine Danijela Đurović je nakon sastanka kazala da nije nije postignut dogovor ni po jednom pitanju.

ZAVRŠEN SASTANAK U SKUPŠTINI CG: Đurović poručila da dogovor nije postignut
Printscreen/RTCG

Đurović je kazala da je žalosno što političke partije nisu uspele da nađu načina da idu napred u pravcu kompromisa i u pravcu rješavanja problematične i vrlo složene društvene krize u kojoj se nalazi Crna Gora.

“Apelujem na sve političke subjekte da smognu snage i odgovornosti kako bismo u narednom periodu došli do nekog rešenja koje bi vodilo u pravcu rešavanja Ustavnog suda, a onda i ostalih pitanja koja opterećuju crnogorsku javnost”, rekla je Đurović.

Istakla je da je ona spremna, ukoliko postoji volja i želja za iznalaženjem rešenja, da organizuje sastanak.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

“Sa te strane postoji moja posvećenost. Ali ako ću ja organizovati sastanke na kojima će svi govoriti o tome koji su problemi i svi se složiti, ali da svi na kraju sastanka opstaju zakovani u svojim rovovima,onda zaista ne vidim koja je svrha tih sastanaka”, rekla je Đurović.

Kazala je da su najtvrđi stavovi na današnjem sastanku bili kod opozicije.

“Od strane vlasti napravljeni su određeni pomaci. Imali smo određene predloge i sugestije. Ja sam iznosila određene predloge mogućih kompromisnih rеšenja. Nisu naišli na odziv. I sa te strane postavlja se pitanje sastajemo li se da bi se sastajali ili da bismo našli rešenje”, kazala je Đurović.

Stav DPS-a je danas predočen kroz govor predsednika te partije Mila Đukanovića, a to je da se povuče Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o predsedniku, da se biraju sudije Ustavnog suda i da se izabere datum parlamentarnih izbora.

“Vrlo jasan i tvrd stav u tom delu, ali redosled tih zahteva je sporan ostalim predstavnicima partija i tu smo zapeli. Sa strane vlasti predočeno je da treba prioritet dati Ustavnom sudu, pa ostalim pitanjima i ne vidim da iko beži oko bilo kog pitanja, naročito oko održavanja izbora”, kazala je Đurović.

Na sastanaku nisu bili svi predsednici partija, ali jesu predstavnici stranaka.

Iz Demokratskog fronta na sastanku su bile poslanice Branka Bošnjak, Maja Vukićević i Simonida Kordić, dok je sastanku iz GP URA prisustvovala potpredsednica partije Ana Novaković Đurović, kao i predstavnik Albanske alternative Maraš Dukaj.

Na sastanku su bili lider Demokrata Aleksa Bečić, predsednik SNP-a Vladimir Joković, predsednik SDP-a Raško Konjević, kao i Ervin Ibrahimović (BS), Damir Šehović (SD), Miodrag Lekić (DEMOS), Genci Nimanbegu (Albanska lista), Srđan Pavićević (CIVIS), Stefan Vešović (Prava Crna Gora), Goran Danilović (Ujedinjena), Maksim Vučinić (RP) i Andrija Popović (LP).

Đurović je ranije u izjavi za Portal RTCG kazala da su izbor sudija Ustavnog suda, kompletiranje Sudskog saveta, izbor VDT-a, te sprovođenje izborne reforme prioritetne teme oko kojih se mora naći minimum saglasnosti.

"Vremena za čekanje više nema, kao ni izgovora i opravdanja za odlaganje onoga što je davno trebalo da uradimo", poručila je Đurović.

 

Komentari(0)

Loading